Annonce
Lokalavisen Lemvig

18b og Tuskær afventer retningslinjer for genåbning

Operasanger Andrea Pellegrini - der er protektor for Tuskær - står fredag den 30. april i spidsen for en samtalegåtur ved Tuskær. Det er et led i en række kulturelle gåture i hele landet, som Kulturmødet på Mors står bag. Foto: Robin Skjoldborg
Kulturstederne 18b i Harboøre og Tuskær i Fjaltring åbner begge i næste måned, men de to ledere savner retningslinjer for genåbningen.

Harboøre/Fjaltring: Inden længe er kulturstederne 18b i Harboøre og Tuskær i Fjaltring klar til at slå dørene op for kulturelle oplevelser.

De to lokale kultursteder åbner begge i maj. Tuskær forventer at åbne fredag 7. maj, mens 18b mandag 31. maj er klar med den første koncert efter nedlukningen. Det er med Steffen Brandt, der i øvrigt åbnede 18b med stedets allerførste koncert i september 2018. Der er udsolgt til Steffen Brandt-koncerten.

De to ledere savner begge retningslinjer for genåbningen.

Annonce

Indehaveren af 18b, Helle Langer, har solgt 230 billetter til koncerten med Steffen Brandt.

- Vi ved ikke, om der gælder de samme regler som i efteråret. Hvis det er tilfældet, så skal vi f.eks. have to koncerter med Steffen Brandt, fordi vi så kun må have det halve publikum inde, siger Helle Langer.

Hun kalder det lidt irriterende, at man endnu ikke kender reglerne.

- Men vi er selvfølgelig også lidt hærdet på det punkt, og vi er sikre på, at vi nok skal få holdt nogle koncerter, hvor det er trygt for publikum at deltage, siger Helle Langer.

18b har 17 koncerter i resten af 2021, og otte af dem foregår udendørs i sommerkonceptet "18b går ud". Det er med kendte navne som Allan Olsen, Tim Christensen og Mads Langer for nu at nævne nogle stykker.

Udsolgt til flere

- Der er allerede udsolgt til nogle af "18b går ud"-koncerterne, så det er dejligt, at publikum fortsat tager godt imod dette koncept, siger Helle Langer.


Der er allerede udsolgt til nogle af "18b går ud"-koncerterne, så det er dejligt, at publikum fortsat tager godt imod dette koncept.

Helle Langer, indehaver af 18b


"18b går ud" blev lanceret sidste år, og her kunne tilhørerne slænge sig i sofaer til nogle af koncerterne. Det kommer de ikke til i år. Det var nemlig besværligt at slæbe de tunge sofaer frem og tilbage til koncerterne. I år bliver det med stole, og der er plads til 300 under den åbne himmel.

I øvrigt udløste "18b går ud" en nominering til Gaffa-prisen for årets live-initiativ.

Tuskær har haft aktiviteter hen over vinteren og det tidlige forår, selv om man ikke har kunnet komme ind på kulturcentret, der ligger helt op ad vestkystens klitter.

- Det er dejligt, at vi har kunnet holde os i gang med strandoprydning den første søndag i hver måned, og at vi har kunnet tilbyde takeaway én gang i ugen, siger Lise Faurschou Hastrup, der er leder af Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter.

Annonce

Café og udstilling

Hun ser også frem til at få nogle retningslinjer, så hun ved, hvordan genåbningen rent praktisk kan foregå.

- Vi åbner vores café fra den 7. maj, og her vil man ligeledes kunne se vores udstillinger. Vi vil også kunne servere sandwich til de folk, der f.eks. kommer gående forbi i forbindelse med deres tur på VesterhavsCaminoen, siger Lise Faurschou Hastrup.

Tuskær er i øvrigt allerede fredag den 30. april vært ved et udendørsarrangement, som Kulturmødet på Mors står bag. Kulturmødet har i den sidste uge i april en række arrangementer rundt i landet under titlen "Tankegang". Her er man inviteret på kulturelle gåture i selskab med kendte kunstnere og kulturpersonligheder.

Det er operasanger Andrea Pellegrini, der står for turen ved Tuskær. Hver tur har et tema, der giver inspiration til samtalen undervejs. Emnet for den seks kilometer lange lokale gåtur er "Døden og livet". Andrea Pellegrini er protektor for Tuskær.

Annonce

Forskønnelse

Både hos 18b og Tuskær bliver nedlukningen brugt til forskønnelse og vedligeholdelse.

I den gamle brugsforening i Nørregade 18b - hvor kulturstedet 18b er indrettet - er Helle Langer i færd med give de mange teaktræsstole olie, og hos Tuskær er der blevet slebet og lakeret gulve, og en væg i den gamle klitgård er blevet pudset og efterfølgende kalket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce