Annonce
Lokalavisen Lemvig

19-årig bag tegninger i lokal julefortælling: Har en drøm om at blive professionel tegner

Tobias Kynde Slot - der her står sammen med bogens forfatter, Stinne Nordvig, i gymnasiets bibliotek - har planer om at søge ind på The Animation Workshop i Viborg. Foto: Johan Gadegaard
19-årige Tobias Kynde Slot - der går i 3.g på Lemvig Gymnasium - står bag tegningerne i den lokale julefortælling. Han har en drøm om at blive professionel tegner.
Annonce

Lemvig: Hvor finder man lige en tegner til at levere illustrationerne til den lokale julefortælling?

Bogens forfatter, Stinne Lykke Valentin Nordvig, er lærer på Lemvig Gymnasium, og så er det jo oplagt at undersøge, om nogle af eleverne har særlige evner i den boldgade.

Valget faldt på 19-årige Tobias Kynde Slot fra Lemvig. Han går i 3.g på STX-uddannelsen på det lokale gymnasium.

- Jeg har Tobias til religion, og når vi skal illustrere forskellige tidsperioder, laver han nogle utrolig flotte tegninger. Derfor var det oplagt at spørge ham. Vi kunne også have fået en professionel tegner til at lave bogens illustrationer, men det er fint, at vi kan holde det hele lokalt, siger Stinne Nordvig.

Tobias Kynde Slot skulle ikke tænke sig om i mange sekunder, inden han sagde ja tak til opgaven.

Annonce

Første rigtige opgave

- Det er en interessant og fed opgave, og samtidig er det min første rigtige opgave i branchen. Så det var jeg selvfølgelig helt med på. Det er også dejligt at få vist det frem, som man arbejder med, siger Tobias Kynde Slot, der har brugt et par uger på at tegne nisserne og de øvrige illustrationer i Lemvigs nye julefortælling.


Det er også dejligt at få vist det frem, som man arbejder med.

Tobias Kynde Slot, gymnasieelev og tegner


Han har tegnet, siden han kunne holde på en blyant, som han udtrykker det.

- Min interesse for at tegne blev yderligere styrket, da jeg gik på Den Danske Designs- og Håndværksefterskole i Skjern. Her fik jeg virkelig trænet min streg, siger Tobias Kynde Slot.

Annonce

Det begyndte med "Tarzan"

Han er blandt andet stor fan af de klassiske Disney-tegnefilm, og her er "Tarzan" en af favoritterne.

- Den så jeg utrolig mange gange som barn, og filmen "Tarzan" var nok den direkte årsag til, at jeg begyndte at tegne, siger Tobias Kynde Slot, der i dag også har animationsfilm fra japanske Studio Ghibli blandt sine favoritter.

Han håber, at han kan gøre tegningerne til sine levevej i fremtiden.

- Jeg regner med at tage et sabbatår efter gymnasiet og få tjent nogle penge, og derefter vil jeg forsøge at komme ind på The Animation Workshop i Viborg, siger Tobias Kynde Slot.

The Animation Workshop hed tidligere Animationsskolen, og den er i dag en del af VIA University College.

Når man skal gennem nåleøjet til skolen, skal ansøgerne blandt andet vise deres portfolio - altså hvad de har tegnet før. Her kan Lidenlund-nisserne måske være en del af Tobias Kynde Slots indgang til branchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce