Annonce
Lokalavisen Lemvig

Åbne gårde: 375 besøgende ved Lemviggården

Der har været pæn interesse for at besøge blandt andet besætninger med malkekvæg i forbindelse med Åbent Landbrug. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Lemvig: Lemvigegnens Landboforening forsøgte i år at holde Åbne Gårde på en anderledes måde. Tidligere år har forskellige gårde holdt åbne en dag i ugen, men i år forsøgte gårdene at holde åbent en hel uge af gangen. På den måde blev besøgstallet spredt ud over en hel uge, men alligevel betegner foreningen arrangementerne som en succes. I alt har 375 personer været på besøg på en af de tre gårde, der på skift har holdt åbent.

Blandt andet holdt Brian Birch åben gård den første uge. Han er også formand for udvalget for Åbent Landbrug, der arrangerer de åbne gårde. Han holdt åben på gården i Tørring to timer om dagen, hvor der var mulighed for at vise rundt, fortælle om landbrug samt se og kæle med dyrene. I uge 29 var det åben går hos Hans Peder Krogsgaard i Gudum, og i uge 30 var det Steffan Sønderby i Lomborg, der holdt åben.

Gæsterne var turister fra nær og fjern, så der blev snakket både københavnsk, fynsk og vestjysk til folk og fæ. Hos de voksne var forundringen stor omkring, hvor meget digitalisering, robotteknologi og GPS styring fylder i nutidens landbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce