Annonce
Lokalavisen Lemvig

72-årig indehaver af Hilda Tricotage i Thyborøn: Det er for tidligt at stoppe

Karen T. Poulsen markerer hele ugen, at Hilda Tricotage, som hendes mor grundlagde i 1946, har 75 års jubilæum. Foto: Allan Damgaard
Hilda Tricotage i Thyborøn fejrer 75 års jubilæum i denne uge. Indehaveren Karen T. Poulsen er næsten lige så gammel som butikken, men hun har ingen planer om at stoppe. Hun kan ikke undvære den butik, som hendes mor grundlagde.

Thyborøn: Hilda Tricotage plejer altid at fejre sin fødselsdag i den første uge i juni, og det gør butikken i den gamle bydel i Thyborøn også i denne uge. Og det er samtidig 75 års jubilæum.

Men vi kan til gengæld ikke indlede med at skrive, at alt er ved det gamle. For der er nemlig en markant ændring i år, der sikkert vil skuffe en hel del: Det traditionelle kagebord i anledningen af butikkens fødselsdag er nemlig aflyst.

- Vi har ikke plads til så mange, der kan sidde ned, og hvis man står, skal man jo bære mundbind. Så det kan desværre ikke fungere med kagebord i år, lyder det nærmest undskyldende fra indehaveren, Karen Thommerup Poulsen.

Annonce

Det skyldes selvfølgelig corona-restriktionerne, og det var også dem, der gjorde, at Karen T. Poulsen indledte 2021 med at have lukket i to måneder - ganske som landets øvrige butikker.

Karen T. Poulsen er næsten lige så gammel som butikker - hun fylder 73 år senere i juni - og nedlukningen i januar og februar gav hende dermed en god chance for at få afprøvet, om hun er klar til at gå på pension. Og svaret er et rungende nej - det er for tidligt for hende at stoppe på arbejdsmarkedet.

- Jeg havde to gode måneder derhjemme under nedlukningen - blandt andet fordi jeg fungerede som en slags lærer for et af vores børnebørn, da skolerne jo også var lukkede. Men jeg fandt ud af, at jeg ikke er klar til at slippe butikken endnu, siger Karen T. Poulsen.

Hun nyder arbejdet med det alsidige vareudbud i butikken. Hun nyder kontakten med kunderne, hvoraf mange har været stamkunder i en menneskealder. Og hun elsker at have besøg af sælgerne - eller de rejsende, som hun kalder dem. Der bliver altid sat god tid af til disse besøg, så de også kan nå Karen T. Poulsens kaffebord med hjemmebag.

At holde sig i gang

- Jeg tror også, at det både fysisk og mentalt er bedst at have noget at se til i hverdagen - det er godt at holde sig i gang. Desuden har jeg altid været glad for mit arbejde, siger Karen T. Poulsen.


Jeg tror også, at det både fysisk og mentalt er bedst at have noget at se til i hverdagen.

Karen T. Poulsen, indehaver af Hilda Tricotage


I øvrigt har hun fået titel af oldemor - uden det rokker ved opfattelsen af, hvornår man bør stoppe med at arbejde.

Hilde Tricotage blev grundlagt af Karen. T. Poulsens mor, Hilda Thommerup Christensen, tilbage i 1946 og er dermed én af Thyborøns ældste, eksisterende butikker. Hun blev i øvrigt frarådet at gå i gang af erhvervsrådet i Lemvig.

- Det skrev til hende, at det var svært at skaffe varer her lige efter krigen, og samtidig havde hun ingen kompetencer udi at drive butik. Men erhvervsrådet indvilgede dog i at hjælpe hende, hvis hun alligevel gik i gang. Og det gjorde hun - heldigvis, siger Karen T. Poulsen og smiler.

I øvrigt har hun stadig brevet fra erhvervsrådet i Lemvig. Det er udstillet sammen med stribevis af andre historiske effekter, der kan samles under ét ord: Nostalgi.

Annonce

"Historiske hjørner"

Hun har indrettet "historiske hjørner" i butikken, der altid har ligget på den samme adresse i Vesterhavsgade. I disse "udstillingshjørner" er det let at skrue tiden tilbage og mindes "de gode gamle dage", som fortiden ofte bliver beskrevet. Her kan man blandt andet finde gamle aviser og ugeblade, en radio af ældre dato, duge og Madam Blå-køkkenredskaber.

Kunderne hos Hilda Tricotage kan nyde flere af disse "historiske hjørner" rundt i butikken. Foto: Allan Damgaard

Ude foran holder gemalen Poul Erik Poulsens køretøjer af ældre dato parkeret som et flot blikfang. Det er to veteranbiler - En Ford A fra 1930 og en VW-boble fra 1956 - samt en Nimbus-motorcykel fra 1952.

- Jeg kan godt lide den gamle stil, og det passer fint med, at vi er en tricotage-forretning. Dem er der ikke mange af tilbage i Danmark. Tricotage betyder egentlig en blandet landhandel. Vi har både tøj, undertøj, garn, synåle og elastikker til tøj - for nu at nævne noget af det. Forleden var der én, der efterspurgte en såkaldt krumnål, og det havde jeg også, siger Karen T. Poulsen.

Annonce

Indehaver i 30 år

Hun overtog butikken i 1991 og har således 30 års jubilæum som butiksejer. Men hun har arbejdet i butikken i betydelig flere år. Hun begyndte allerede som barn/ung at hjælpe sin mor, og hun har arbejdet fuldtids i butikken, siden hun gik ud af handelsskolen i Lemvig.

- Jeg ved ikke præcis, hvilket årstal jeg begyndte i butikken, men jeg har vel været her i cirka 58 år, skønner Karen T. Poulsen.

Når der ikke er kunder i butikken - og hvis der ikke er noget praktisk arbejde, der skal fra hånden - så sætter Karen T. Poulsen sig med en bog i baglokalet. Hun elsker nemlig at læse. I øjeblikket er hun i gang med Liza Marklunds "Sort perle".

- Jeg har en kunde, der arbejder på Silkeborg Bibliotek, og hun kommer nogle gange med en pose udgåede biblioteksbøger til mig. Det er dejligt, siger Karen T. Poulsen, der har en alsidig bogsmag.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ann-Louise blev årets leder i Harboøre

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Manglende arbejdskraft er en særlig udfordring i år

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Bjarnes Fisk: Nu lysner det heldigvis

Lokalavisen Lemvig

Flyttede fra Kalundborg for at blive kok på Isværket

Lokalavisen Lemvig

Fodbold: LGF spiller mod Morsø om oprykning til serie 1 - RLK og Team Tangen skal også i kamp

Lokalavisen Lemvig

Tag på gåtur med hjerteforeningen

Lokalavisen Lemvig

Heidi blev hædret igen for at være ildsjæl

Lokalavisen Lemvig

39 veteranbiler på Torvet i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Corona fyldte året i Lemvig GF

Lokalavisen Lemvig

Nyt hus til frivillige får støtte fra sparekasse

Lokalavisen Lemvig

Jens Kristian Lings-bog er blevet til teaterstykke i Kalundborg

Lokalavisen Lemvig

Schaufuss Balletten kommer til både Nørre Nissum og Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Oscar-vindende film i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Fiskebutik i Thyborøn er hurtigt blevet en succes

Lokalavisen Lemvig

Sogneaften med mad og musik fra tv-serien Badehotellet

Lokalavisen Lemvig

Stor interesse for skattefrie oplevelsesgavekort: Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har formidlet 325 gavekort

Lokalavisen Lemvig

Friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven

Lokalavisen Lemvig

Genbrugsmarked på Lemvig Havn vender tilbage: Nu med bookede pladser

Lokalavisen Lemvig

Fordelsbogen i butikkerne: Det er en win-win og en ekstra gang win...

Lokalavisen Lemvig

Midsommerkoncert i Fælleshuset i Vandborg

Lokalavisen Lemvig

Valdemarsmøde om glæden ved at være til

Lokalavisen Lemvig

Padel har været i gang i en måned - nu skal ny bane i Harboøre endelig indvies

Lokalavisen Lemvig

Ny eventkoordinator stammer fra Thyborøn

Annonce