Annonce
Lokalavisen Lemvig

8. klasser kom med ideer til idræts- og kulturcenter

Der kom masser af post-it sedler med gode ideer til, hvordan man kan udvikle Lemvig Idræts- og Kulturcenter, da 8. klasser fra kommunens folkeskoler deltog i skills på Lemvig Gymnasium. Privatfoto: Lemvig Gymnasium
Annonce

Lemvig: Hvordan kan man udvikle Lemvig Idræts- og Kulturcenter?

Det var det store spørgsmål, eleverne i 8. klasse på folkeskolerne i Lemvig Kommune er blevet stillet i ugerne op mod efterårsferien.

Her var eleverne på besøg på Lemvig Gymnasium som en del af de lokale skills, hvor eleverne skal vise og afprøve deres evner på en erhvervsuddannelse.

Det er andet år, at eleverne i 8. klasse er med til lokale skills i Lemvig, som bliver afviklet som et samarbejde mellem UU Nordvestjylland og gymnasiet. Ideen er, at 8. klasserne står over for mange muligheder for at vælge uddannelse, og blandt dem er der også et utal af erhvervsuddannelser. Derfor har de to uddannelsesinstitutioner i samarbejde med Lemvig Kommune valgt at tilbyde et ekstra besøg for eleverne på handelsskolen, som i dag er en del af gymnasiet.

Ideen med at lade 8. klasserne arbejde med udvikling af idræts- og kulturcentret opstod i en regnvåd juli, hvor coronarestriktioner betød, at mange danskere valgte at holde ferie i Danmark. I den forbindelse kom der et opråb om, at der mangler et legeland i Lemvig, hvor både børn og unge kan mødes og aktiveres.

Sådan kan idræts- og kulturcentret se ud i fremtiden, hvis det står til en 8. klasse, der deltog i en ideudvikling på Lemvig Gymnasium. Privatfoto: Lemvig Gymnasium

I løbet af de seks uger, gymnasiet havde besøg af 8. klasserne blev der brugt masser af post-it sedler, hvor mange ideer blev noteret ned. Mange var kreative, fantasifulde og spændende. Blandt andet blev der lanceret ideer om at lave en form for lektiecafe, hvor man kan hænge ud. Men også en trampolinpark, et større badeland, en åben scene til musik og teater, nogle konceptbutikker, en McDonald's og et shoppingcenter var oppe at vende blandt eleverne.

Ideerne og forslagene er nu blevet sendt videre til idræts- og kulturcentrets bestyrelse samt familie- og kulturudvalget i Lemvig Kommune.

Eleverne i næste års 8. klasse kan se frem til, at de også kan komme til at arbejde med at udvikle ideer til en ny, spændende case.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce