Annonce
Lokalavisen Lemvig

Aflyst Fiskedag får Thyborøn til at gå i fisk

Fiskedagen i Thyborøn bliver afviklet på en anderledes måde i år - den er blandt andet spredt ud over fire dage - men der vil stadigvæk være oplevelser for alle aldre. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den traditionsrige Fiskedag i Thyborøn er aflyst og erstattet af "Thyborøn går i fisk", der afvikles over fire dage.
Annonce

Thyborøn: I år skulle Fiskedag i Thyborøn have fundet sted for 43. gang. Den var planlagt til lørdag den 1. august.

Men det har corona-restriktionerne sat en stopper for. Arrangementet i byen på spidsen af Harboøre Tange plejer at samle et sted mellem 4000 og 5000, og det kan selvsagt ikke lade sig gøre i øjeblikket.

- Men vi vil gerne lave en erstatning, og det er blevet "Thyborøn går i fisk", der strækker sig over fire dage. Det må jo være et passende navn, nu hvor Fiskedagen rent faktisk er gået i fisk, siger handels- og eventchef Mai Lindgaard.

Thyborøn Handel er gået sammen med tre foreninger i byen: Thyborøn Fritid, Thyborøn FDF og Thyborøn Havns Fiskeriforening, der blandt andet hjælper med de praktiske ting.

De alternative fiskedage begynder onsdag den 29. juli og slutter lørdag den 1. august.

- En del af Bredgade bliver spærret af de fire dage, så de handlende og kunderne har hele vejen at boltre sig på, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Streetfood og fiskeparadis

Der vil blandt andet være et streetfood-marked, og de yngste - børn op til cirka 12 år - kan fornøje sig med et fiskeparadis. Og butikkerne sørger for, at de gode tilbud rykker ud på gaden.

De to Thyborøn-bands Grandfætters og Tørfisk plejer at spille til Fiskedag, og det gør de også i den alternative udgave. De unge Grandfætters spiller fredag, mens de knapt så unge Tørfisk sørger for musikalsk underholdning om lørdagen.


Det skal være trygt at besøge Thyborøn, og det bliver det også på denne måde. Så kan vi rumme de forhåbentlig mange gæster, der vil komme over de fire dage.

Mai Lindgaard, handels- og eventchef


- Vi laver koncerterne på et aflukket område, hvor publikum skal sidde. Så må vi have 500. Vi sælger 450 billetter til hver koncert - så er der plads til 50 frivillige, siger Mai Lindgaard.

Når det alternative arrangement er spredt ud over fire dage, så er det også for at fordele tilstrømningen ud over flere dage.

- Det skal være trygt at besøge Thyborøn, og det bliver det også på denne måde. Så kan vi rumme de forhåbentlig mange gæster, der vil komme over de fire dage, siger Mai Lindgaard.

Ved at holde fast i en form for fiskedag, så signalerer man ifølge handels- og eventchefen også, at den traditionsrige Fiskedag vender stærkt tilbage i 2021.

- Samtidig får vi også fire dage, hvor man virkelig kan opleve og mærke den stemning, der er i en havneby, hvor erhverv og turisme spiller godt sammen, siger Mai Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce