Annonce
Lokalavisen Lemvig

Aftentur i Trælborgdalen

En unik sti er målet for aftenturen i Trælborgdalen tirsdag den 13. august. Foto: DN Per Godsk Pedersen
Aftenturen foregår tirsdag den 13. august, og denne aften skal en ny og unik sti indvies
Annonce

GUDUM: Tag med Danmarks Naturfredningsforening og Gudum Sogneforening på denne aftentur til en "indvielse" af en helt unik sti, der for første gang giver naturinteresserede mulighed for at komme ned i denne istidssmeltevandsdal.

Ådalen starter i Nørre Nissum og drejer efter Gudum by noget usædvanligt mod nord til Nissum Bredning. Men forklaringen får du på turen. Indtil Gudum by hedder vandløbet Klostermølle Å og skifter så navn til Fald Å.

Åens slyngninger ses ikke flottere noget andetsteds. De imponerende stejle skrænter ned mod ådalen er mange steder bevaret. De mange terrasser og fårestier er dannet af vekslende tø og frost igennem mange tusinde år. På turen passerer vi også igennem overdrev, engarealer samt arealer med økologisk bærproduktion. De mange års afgræsning i dalen har skabt en unik plantesammensætning.

Som noget særligt i kultursammenhæng passerer vi resterne af et af de voldsteder, hvor man i ufredstider har kunnet søge beskyttelse. Per Godsk Petersen er som uddannet biolog og medlem af DN Lemvigs bestyrelse samt medinitiativtager til den nye sti en særdeles god guide på denne tur.

Turen starter kl. 19 og slutter kl. ca. 21, og startstedet er vigepladsen på Fabjergvej på vejens sydside, hvor Fabjergvej og Krogsgårdvej mødes. Der er opsat en DN-fane ved vigepladsen. Turlængden er ca. 5,5 km. Det koster 50 kr. at deltage. Børn under 14 år og medlemmer af DN og Gudum Sogneforening deltager gratis på turen. Der kan betales via Mobile-pay. Tilmelding ikke nødvendig.

Turen er ikke egnet for gangbesværede. Det er Danmarks Naturfredningsforening Lemvig, der i samarbejde med Gudum Sogneforening og Geopark Vestjylland har arrangeret denne tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce