Annonce
Lokalavisen Lemvig

Agnete udsat for drengestreger

Drengestreger eller hærværk? Det afgør Lemvig Kommune, når de finder ud af, om den røde maling er let at fjerne - og de afgør også, om det skal meldes til politiet. Foto: Allan Damgaard
Thyborøn-skulpturen Agnete og Havmanden har været udsat for hærværk, der bedømt efter udførelsen måske bedst kan betegnes som drengestreger.
Annonce

Thyborøn: "Vi må hellere fremhæve nogle af Agnetes fortrin".

Sådan har en gruppe drenge formentlig tænkt forud for deres "dekorering" af skulpturen Agnete og Havmanden i Thyborøn. Foruden Agnetes bryster er det også næsen, der er blevet forsynet med rød farve eller maling.

Det kan umiddelbart minde om drengestreger, men det er ikke sikkert, at Lemvig Kommune ser sådan på det.

- Det kommer helt an på, hvor let det er at udbedre skaderne. Hvis det er noget, vi hurtigt kan klare, så melder vi det ikke til politiet. Men hvis det er mere groft - og der således er tale om hærværk - så bliver det meldt til politiet. Det sker desværre, at der ind imellem bliver malet på kommunens skulpturer eller bygninger, og vi afgør fra sag til sag, om det skal politianmeldes, siger Hanne Underbjerg, der er leder af Lemvig Kommunes Vej og Park.

Hun kan ikke mindes, at Agnete og Havmanden tidligere har været udsat for hærværk.

- Nej, det mener jeg ikke. Jeg har ikke set det aktuelle hærværk, men det skal vi selvfølgelig have fulgt op på, siger Hanne Underbjerg.

Agnete og Havmanden er en bronzeskulptur skabt af billedhuggeren Erik Poulsen, der i 1980'erne flyttede fra København til Vestkysten. Han boede i en længere årrække i Langerhuse. Han døde i 1999 i drukneulykke.

Agnete og Havmanden blev indviet i 1991, og den står på pladsen, hvor Bredgade og Vesterhavsgade løber ud i Harboørevej.

Spørgsmålet er så, hvem der skal forsøge at fjerne den røde maling fra Agnete. Den opgave kan de jo altid klunse om i Vej og Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce