Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bøger har givet fokus på skolearbejde hjemme

Mie Kaalund viser nogle af de tosprogede børnebøger, som integrationsklassen på Christinelystskolen har investeret i som udløber af et bogprojekt. Foto: Jesper Lundsgaard
Flere børn med indvandrerbaggrund var stolte af at få tilsendt bøger som del af integrationsprojekt
Annonce

Lemvig: Det er ikke altid nemt at komme til Danmark fra et andet land, og man skal lære at tale og læse dansk.

Men en månedlig bogpakke over seks måneder har været med til at sætte fokus på vigtigheden i at få gang i skolearbejdet.

- Vi kan mærke, at der er kommet mere fokus på skolearbejdet i hjemmet end tidligere. Børnene har fået mor og far mere på banen end tidligere med skolearbejdet, og det var et af formålene med projektet, siger Mie Kaalund, der er koordinator i integrationsklasserne på Christinelystskolen i Lemvig.

Det er Dansk Flygtningehjælp, der i samarbejde med Egmont Fonden har stået bag projektet, som har haft til mål at lette indlæringen af det danske sprog for de tosprogede elever. Omkring 25 elever på Christinelystskolen blev derefter udpeget til at modtage bøgerne.

Annonce

Har købt tosprogede bøger

Eleverne fik en gang om måneden en bogpakke sendt hjem med fagbøger, bøger til højtlæsning og matematikbøger, som de kunne sidde med i ro og mag derhjemme. Desuden var der i nogle af bogpakkerne også skriveredskaber, linealer og andre redskaber til skolebrug.

Og pakkerne vakte stolthed hos børnene.

- Der var flere, der havde taget bøgerne med herover for at vise, hvad de havde fået. Børnene var meget stolte af pakkerne, siger Mie Kaalund.

Modtagerne af bogpakkerne var udvalgt af integrationsafdelingen på Christinelystskolen, der både havde set på sproglig kunnen, men også på at kunne give nogle af børnene en opmuntring med bogpakkerne.

Som et sideprojekt har Christinelystskolen også indkøbt omkring 15 børnebøger, der enten er udgivet på et udenlandsk sprog eller er tosprogede. Bøgerne, spænder sig fra Pippi Langstrømpe på arabisk over bøger på tigrinya, som bliver talt i Eritrea, til forskellige ordbøger.

Bøgerne kan elever og forældre låne med hjem, så der kan blive læst højt på både modersmålet og dansk i hjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce