Annonce
Lokalavisen Lemvig

Børn fik en krog til læsning

Anja Kirk Berthelsen læste op for børnene, da hun var med til at indvie den nye læsekrog i SFO'en på Christinelystskolen. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce

Lemvig: Børnene i SFO'en på Christinelystskolen jublede flere gange, mens børnebibliotekar Louise Aakær præsenterede et par kasser med omkring 75 bøger.

Bøgerne skal have en midlertidig plads i den nye læsekrog, som SFO'en indviede i slutningen af oktober. Christinelystskolen er den anden skole i Lemvig Kommune, der har fået en læsekrog. Ugen før fik Ramme Skole en lignende læsekrog.

Det er Lemvig Bibliotek, der står bag projektet. Tidligere på året fik de 200.000 kroner af Slots- og Kulturstyrelsen til et projekt, der skal være med til at gøre læsningen til en naturlig del af hverdagen i SFO'erne.

Det er Anja Kirk Berthelsen, som er børnebibliotekar på Lemvig Bibliotek, der koordinerer projektet. Og det er hendes ambition, at det ikke kun skal være et midlertidigt initiativ.

- Jeg ser gerne, at det bliver et langtidsholdbart projekt. Her får børnene en læsekrog og en bogsamling, hvor børnene er blevet spurgt om, hvilke emner de gerne vil have bøger om og så samler vi noget sammen, der passer til deres ønsker, siger hun.

Der er omkring 75 bøger i kasserne, og de vil løbende blive skiftet ud.

Sådan ser den næsten færdige læsekrog i Christinelystskolens SFO ud. Foto: Jesper Lundsgaard

Børnene fik dog ikke set den nye læsekrog på Christinelystskolen i første omgang. Coronarestriktionerne gjorde, at der var for lidt plads til, at børnene kunne se den næsten færdige læsekrog i denne omgang. Derfor måtte de nøjes med at se fotos fra rummet, mens de sad i indskolingens store samlingsområde. Et par uger senere var alt dog kommet på plads, og børnene havde indtaget krogen med stor iver.

Læsekrogen er indrettet med en sofa og en hems, lige som der også kommer en sækkestol og andre møbler, der vil gøre det hyggeligt at fordybe sig med en bog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce