Annonce
Lokalavisen Lemvig

Baseret på en sand historie

Der er retshistorie i Bio-Huset i den kommende uge. Pressebillede
Annonce

Lemvig: Bio-Huset viser fra torsdag "Just Mercy".

”Just Mercy” er en stærk og tankevækkende film baseret på en sand historie.

I filmen følger vi den unge advokat Bryan Stevenson i hans historiske kamp for retfærdighed. Som nyuddannet advokat fra Harvard havde Bryan masser af lukrative jobtilbud. I stedet tog han til Alabama for at forsvare dem, der var fejlagtigt dømt, eller på anden vis ikke havde haft en fair retssag, med hjælp fra den lokale advokat Eva Ansley .

En af hans første, og mest kendte sager, var den om Walter McMillian (Foxx), der i 1987 blev dømt til døden for mordet på en ung kvinde - på trods af overvældende beviser om hans uskyld og det faktum, at den afgørende vidneforklaring, der fik ham dømt, kom fra en kriminel med et motiv for at lyve. Bryan har alle oddsene – og systemet - imod sig, og bliver, i kampen for Walters frihed, indviklet i en labyrint af juridiske og politiske benspænd samt åbenlys og skamløs racisme.

”Just Mercy” vises fra torsdag den 13. til onsdag den 19. februar. "Klovn the Final" vises også til den 19. februar, mens "Drømmebyggerne" slutter søndag den 16. februar.

Bio-Husets bidrag til vinterjazzugen er koncertfilmen "Aretha Franklin: Amazing Grace". Filmen er optaget i 1972 af Sydney Pollack over to aftener og er først udgivet nu... 47 år senere.

"Aretha Franklin: Amazing Grace" vises lørdag den 15. februar kl. 10, og filmen indledes med en brunch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce