Annonce
Lokalavisen Lemvig

Besættelses-drama og musical

"De forbandede år" er et besættelses-drama, der vises i Bio-Huset.
Annonce

Lemvig: Bio-Huset viser både dansk besættelses-drama og musical-film i den kommende tid.

”De Forbandede År” sætter fokus på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden under 2. Verdenskrig og skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i de første år af besættelsen (1940-43), hvor samarbejdspolitikken eksisterede.

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

Det er lykkedes Space Rocket Nation og Anders Refn at samle en perlerække af landets bedste og mest populære skuespillere og nogle af sin generations største unge talenter. I spidsen for det store ensemble ses Jesper Christensen i rollen som Karl Skov. Jesper Christensen har spillet alt fra Bond-skurk til dranker i Bænken, og senest desperat og forarmet bonde i den anmelderroste Før Frosten. Overfor ham spiller Bodil Jørgensen hans kone Eva, som vi bl.a. kender fra et væld af roller på film, tv, i revy og på teater. Hun har tidligere også haft en stor rolle i en anden film om 2. Verdenskrig, den fantastisk populære Hvidsten Gruppen fra 2012.

I rollerne som parrets fem børn kan publikum glæde sig til at opleve Mads Reuther som Aksel, Gustav Dyekjær Giese som Michael, Sara Viktoria Bjerregaard som Helene, Lue Dittmann Støvelbæk som Knud og Sylvester Byder som Valdemar. I andre markante roller ses bl.a. Tommy Kenter, Pernille Højmark, Cyron Melville, Peter Schrøder, Steen Stig Lommer, Birthe Neumann, Jesper Lohmann og mange flere.

”De Forbandede År” er med i Biografklub Danmark pakken og filmen vises i Biohuset 9. – 22. januar.

Andrew Lloyd Webbers berømte musical "Cats" får nyt liv på lærredet med introduktionen af en ny figur, der fører os gennem kattenes fascinerende verden i Londons dunkle gyder. Victoria er uden særlige hensyn blevet smidt i en sæk i en baggård. Hun får hjælp fra den gamle Mr. Mistofeles, der bliver hendes vejviser denne nat. Hun bliver venner med outsideren Grizzabella og støder undervejs ind i Bustopher Jones, Janne Mangeplet, teaterkatten Gus og alle de andre baggårdskatte, der alle er på vej til en særlig begivenhed. Netop denne nat vil den gamle kat, Gammelkat Mosefund, give en af kattene adgang til en genfødsel i ”Det Himmelske Strøg”. Men undervejs støder Victoria også ind i Macavity og Bombularina, der prøver at snyde sig til sejren med ethvert middel, der står til rådighed – også katteurt.

Tom Hooper har transformeret den oprindelige scenemusical til et brag af en musicalfilm, hvor alle skuespillere/sangere/dansere har optrådt live, men hvor ekstra filmagi er blevet tilføjet bagefter. På rollelisten finder man bl.a. Judi Dench og Ian McKellen, Jennifer Hudson og Taylor Swift, James Corden, Idris Elba og Rebel Wilson. Filmmusicalen ”Cats” præsenterer et nyt nummer skrevet af Andre Lloyd Webber og Taylor Swift, ”Beautiful Ghosts”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce