Annonce
Lokalavisen Lemvig

Biograf sagde farvel til Thøger Larsen

Steen B. Nielsen (til venstre) og Søren Riis tog tirsdag afsked med en skulptur af digteren Thøger Larsen, som i de seneste seks år har været udlånt til Bio-Huset i Lemvig. Foto: Jesper Lundsgaard
Tilfældigheder gjorde, at en skulptur af kendt digter og redaktør fik midlertidig plads i Lemvig
Annonce

Lemvig: I de seneste seks år har en 47,5 centimeter høj bronzeskulptur af digteren og redaktøren Thøger Larsen stået på en lille hylde i den tidligere kiosk i Bio-Huset i Lemvig.

Herfra har figuren holdt øje med stort og småt i Bio-Huset, hvor han selv var en hyppig gæst i begyndelsen af 1920'erne, hvor huset var nybygget og der ofte var stumfilm på lærredet.

Men tirsdag formiddag måtte Thøger Larsen sige farvel til sin plads i Bio-Huset. I stedet blev han pakket ned i en kasse for at blive sendt tilbage til Holstebro Kunstmuseum, hvorfra han har været udlånt de seneste seks år.

- Det er trist at skulle sige farvel til ham efter seks år. Thøger Larsen kom jo meget her i huset, og han har formentlig hentet meget inspiration til sin digtning i biografen, hvor han som redaktør af den radikale avis havde frikort til, siger Steen B. Nielsen, der er frivillig i Bio-Huset og engageret i at lave en lille park med en skulptur, der skal ære Thøger Larsen, der også var en ivrig hobby-astronom.

Det var tilfældigt, at Steen B. Nielsen fandt frem til skulpturen af Thøger Larsen, der er skabt af Astrid Noack. I forbindelse med en udstilling på Holstebro Kunstmuseum så han skulpturen i et katalog, og det lykkedes ham at få en aftale om, at Bio-Huset kunne låne skulpturen i fem år, som endte med at blive seks år.

- Vi kendte ikke til figuren, men vi blev vildt begejstrede, da vi fandt ud af, at den eksisterede, tilføjer Steen B. Nielsen.

Men Thøger Larsen kunne have fået permanent ophold i Bio-Huset. Holstebro Kunstmuseum havde tilbudt, at Bio-Huset kunne købe skulpturen, men det var ikke muligt at finde midlerne til købet.

I stedet arbejder Steen B. Nielsen videre med ideen om at skabe en park, som skal ære digteren og redaktøren. Det var i den forbindelse, at Bio-Huset havde lånt skulpturen.

- Vi har været til en del møder om projektet, som skal være en del af byfornyelsen i området. Billedhuggeren Laila Westergaard har udarbejdet nogle skitser til en skulptur til ære for ham, der skal hedde Himmelkiggeren. Den skal være med til at sætte fokus på hans arbejde med astronomi, siger han.

Steen B. Nielsen (til højre) fandt tilfældigvis skulpturen af Thøger Larsen for seks år siden. Den har han siden passet på sammen med Søren Riis. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce