Annonce
Lokalavisen Lemvig

Borgerne skal føle sig trygge på biblioteket

Bibliotekschef Lone Krøgh spritter af. Pressefoto
Lemvig Bibliotek tager højde for coronaen under efterårets aktiviteter
Annonce

Lemvig: God plads mellem stolene og hyppige ture med sprit og klud er nogle af de tiltag, Lemvig Bibliotek har indført siden genåbningen efter coronalukningen. Nu er efterårets kulturelle program begyndt, og her har corona-situationen også medført ændringer.

Normalt kan der være 100 gæster til foredragene i bibliotekssalen, men coronarestriktionerne har reduceret antallet til 50, så der kan være god plads mellem stolene. Normalt er der en pause undervejs i foredragene, hvor biblioteket serverer et glas vin, og publikum kan strække benene i et kvarters tid.

- Men da vi er ansvarlige for, at afstandskravene bliver overholdt på biblioteket, synes vi, det bliver for vanskeligt med sådan en pause, hvor folk står og snakker i små grupper. I stedet har vi placeret en flaske vand og chokolade på hver stol, og så kører vi igennem uden pauser, lyder det fra Lone Krøgh.

Annonce

Savner strikkedamerne

Dagligdagen på biblioteket har også ændret sig en smule både for borgerne og medarbejderne. Men slet ikke i samme omfang som på flere større biblioteker, hvor man i begyndelsen skulle bestille tid for at komme ind.

- Da vi genåbnede i maj, måtte alle med det samme komme ind hos os og gå rundt og låne bøger, som de plejede før corona, siger bibliotekschefen.


Desværre er der visse tilbud, vi stadig må afholde os fra at tilbyde, fordi vi enten ikke har plads nok, eller fordi vi skal for tæt på hinanden

Lone Krøgh, bibliotekschef


Der har også længe været mulighed for at bruge computere, printer og kopimaskine og læse aviser og blade. Eneste forskel er, at legetøjet er fjernet fra børnebiblioteket, at børnene ikke kan spille computer, og at der er fjernet stole rundt omkring, så folk bedre kan holde afstand.

Medarbejderne spritter alle kontaktflader så som borde, computere, toiletter, elevator og udlånsautomater af morgen, middag og eftermiddag.

- Desværre er der visse tilbud, vi stadig må afholde os fra at tilbyde, fordi vi enten ikke har plads nok, eller fordi vi skal for tæt på hinanden, siger Lone Krøgh.

Hun er for eksempel rigtig ked af, at ”strikkedamerne” ikke kan mødes endnu, som de plejer hver torsdag, og at forskellige it-kurser, kreative værksteder og tilbuddet om læsehund til børn ikke kan gennemføres i øjeblikket.

Annonce

Chauffør med mundbind

Bogbussen er også på vejene igen, og det fungerer fint med reglen om, at der højst må være to gæster ad gangen derinde, og at chaufføren har mundbind eller visir på, når han låner bøger ud til dem. Desuden bliver der sprittet af i bogbussen mellem hver holdeplads.

- Så alt i alt er vi kommet fint i gang igen efter den lange lukkeperiode fra marts til maj, men det er klart, at der med de nuværende smittetal er et stykke vej igen, før myndighederne lader bibliotekerne genoptage alt som før, siger Lone Krøgh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce