Annonce
Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Bent Olesen, Lemvig Vægterlaug: Vi fik vægtertræffet, fordi vi har 25 års jubilæum i år. Arkivfoto
Lemvig Vægterlaug samler vægtere fra hele landet til træf 11.-13. september
Annonce

Lemvig: Lemvig bliver prydet med vægtere i weekenden 11.-13. september, hvor Lemvig Vægterlaug er arrangør af det årlige landsdækkende vægtertræf.

Det er man, fordi det lokale vægterlaug fylder 25 år i år.

- Det gik forholdsvis let med at få lov til, at vi så skulle have dette vægtertræf netop i år, og vi glæder os over, at tilslutningen er stor. Vi kan forvente at se 33-34 vægtere, og dertil kommer ledsagere, så det er over 50 personer, byen for besøg af i de tre dage, siger Bent Olesen fra Lemvig Vægterlaug.

Man havde udpeget netop den weekend, fordi man gerne ville vise Lemvig frem til Krabbefestival. Men det er jo aflyst på grund af corona-udfordringerne.

- Der er jo så indvielse af kunstværket "Iris" på Torvet, så noget helt specielt får deltagerne med hjem, mener Bent Olesen.

Annonce

Bio-Huset

Deltagerne ankommer fredag, hvor de samles i Bio-Huset, som vil være samlingsstedet en stor del af weekenden.

- Vi kan så nå en lille byrundtur allerede fredag, så deltagerne kan se, hvor de er kommet til, siger Bent Olesen.


Vi har naturligvis brugt megen tid på at lave så godt et arrangement som muligt, så vi på denne måde får vist vor by frem på en god måde

Bent Olesen, Lemvig Vægterlaug


Lørdag formiddag er der officiel modtagelse af borgmester Erik Flyvholm på rådhuset klokken 10. Herefter går deltagerne hen på Torvet for at være med til indvielsen af "Iris" 10.45, hvor de uniformerede vægtere vil bidrage med en sang. Så er der igen en lille rundtur med forfriskninger og sang i Rema 1000 og Kvickly. Der er møde på Lemvig Havn, hvor man hilser på handels- og eventchef Mai Lindgaard, inden der er frokost på Hotel Tante.

Annonce

Vægter-gudstjeneste

Om eftermiddagen er der så laugsmøde - vægternes generalforsamling - i Bio-Huset, mens ledsagerne besøger Klimatorium. Når det officielle er overstået, er der igen en tur rundt i Lemvig, hvor man skal besøge udsigtspunkterne i begge sider af byen, inden middagen på Luna, hvor deltagerne selv sørger for underholdningen.

Søndag er der vægter-gudstjeneste i Lemvig Kirke, inden man slutter af med frokost hos Bjarnes Fisk.

- Vi har naturligvis brugt megen tid på at lave så godt et arrangement som muligt, så vi på denne måde får vist vor by frem på en god måde, siger Bent Olesen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce