Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bytter meget mindre end tidligere

Jens-Henrik Hansen, Kop & Kande: Vi kan godt mærke, at der er kommet en Kop & Kande i Struer og Holstebro. Før byttede vi jo gaver fra kunder i hele Nordvestjylland
Hos både Camar og Kop & Kande i Lemvig oplever man, at mængden af gaver, der skal byttes, er faldet meget de seneste år. Men begge steder bliver gaverne byttet med et smil, og ikke mindst med glæde over, at kunderne har valgt at handle lokalt
Annonce

Lemvig: Januar er kendt som den store byttemåned, når vi alle skal have byttet de julegaver, der ikke faldt i vores smag, var forkert i farve eller størrelse – eller som vi måske fik to af.

Også i Lemvig mærker butikkernes ansatte efter julens travlhed endnu en travl periode, når gaverne skal byttes. Men hos i hvert fald to af byens butikker mærke de en ny tendens i tiden efter jul: Der er færre gaver, der skal byttes.

- Folk er meget specifikke omkring deres ønsker. De kender ofte den størrelse, de skal bruge og tager tit billeder af det, de gerne vil have. Samtidig er der flere og flere der køber gavekort i stedet for selv at prøve sig frem med en gaveidé. Det betyder selvfølgelig, at der er langt færre, der skal have gaver byttet, siger Tina Johansen, indehaver af Boutique Camar.

Hos Kop & Kande er tendensen den samme:

- Vi kan godt mærke, at der er kommet en Kop & Kande i Struer og Holstebro. Før byttede vi jo gaver fra kunder i hele Nordvestjylland. Dengang var der virkelig meget bytteri, men nu har det fundet et mere fornuftigt leje, fortæller Jens-Henrik Hansen, der er indehaver af butikken sammen med Bettina Dreier Larsen.

Hos Kop & Kande bytter de julegaverne frem til den 31. januar, og i de første 14 dage kan man endda få pengene retur. Den bytteservice er selvfølgelig landsdækkende.

Hos både Kop & Kande og Boutique Camar kan man også få en tilgodeseddel, hvis man ikke kan finde noget, man gerne vil have.

- Det oplever vi heldigvis ingen sure miner over. Folk er godt tilfredse med en tilgodeseddel, det kan jo også bruges, når udsalget går i gang, og man kan få endnu mere for pengene, siger Tina Johansen.

- Og så kan det indimellem være med til at sikre lidt mersalg, når kunderne alligevel besøger butikken, supplerer Jens-Henrik Hansen.

En anden tendens, butikkerne har mærket i år, er viljen til at handle lokalt.

- Der er rigtig mange, som siger, at de har købt alle de julegaver, som de kan, lokalt. Det er jeg rigtig glad for, for det er som om, mange har fået øjnene op for, hvorfor det er så vigtigt at bruge de lokale butikker, siger Tina Johansen.

Tina Johansen, Camar. Folk er meget specifikke om deres ønsker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce