Annonce
Lokalavisen Lemvig

Café Larsen åbner med nye ansigter

Diana Kristensen og Uffe Mikkelsen - henholdsvis konditor og køkkenchef - er to af de nye ansigter hos Café Larsen. Foto: Allan Damgaard
Café Larsen åbner onsdag den 20. maj efter at have været lukket i et halvt år. Der er nye ansigter blandt medarbejderne. Køkkenchef Uffe Mikkelsen kommer fra Tinghallen i Viborg, og konditor Diana Kristensen var med til at lave maden til et royalt bryllup og har været på junior-kokkelandsholdet.
Annonce

Lemvig: Så kan Café Larsen i Lemvig endelig slå dørene op igen. Det sker onsdag den 20. maj.

- Vi ville gerne have holdt en ordentlig åbningsfest, men det kan ikke lade sig gøre på grund af coronaen. Så vi åbner bare stille og roligt, siger Torben Larsen, der har ansvaret for Café Larsen - det eneste spisested i familien Larsens forretningsforetagende.

Café Larsen lukkede i efteråret for at give plads til en omfattende renovering og tilbygning. Nu er cafeen rykket ud til Havnegade i hele bygningens bredde, og som et af de mest markante forandringer befinder cafeen sig nu også på første sal med en strålende udsigt ud over Lemvig Havn og Lem Vig.

- Det er helt specielt for alle spisesteder, at de nu må åbne igen efter corona-nedlukningen, og for os er det ekstra særligt, fordi vi har haft lukket i så lang tid. Vi glæder os rigtig meget, siger Torben Larsen.

Cafeen slår dørene op med et helt nyt look, men der vil også være noget af det velkendte tilbage - f.eks. dagens ret, der plejer at være ganske populær. Og cafeen vil - som Torben Larsen udtrykker det - fortsat have et prisniveau, så alle kan være med.

- Vi åbner selvfølgelig med de restriktioner, der er for genåbningen, men det har ikke den store praktiske betydning. Bordopstillingen skal være lidt anderledes, men jeg vil tro, at vi kan have 150 siddepladser, siger Torben Larsen, der kan mønstre cirka 200 pladser under normale forhold.

Der vil være mange nye ansigter blandt de 12-15 medarbejdere, der stempler ind i den genåbnede café.

Nu skal jeg til at finde ud af, hvor kageglade lemvigerne er - og hvad de foretrækker.

Diana Kristensen, konditor hos Café Larsen

Annonce

Et vildt konditorliv

Det gælder blandt andet 31-årige Diana Kristensen fra Bækmarksbro. Hun er uddannet konditor, og det hentyder jo kraftigt til, at cafeen med indgang fra både gågaden Vestergade og Havnegade i højere grad end tidligere vil satse på en indbydende kagemenu. Ikke mindst når man tager i betragtning, at Diana Kristensen tidligere har høstet stor anerkendelse i branchen.

- Jeg har levet et vildt konditorliv i mange år. Det kan jeg vist roligt sige. I flere år brugte jeg alt min tid på at arbejde. I de seneste tre år har jeg været på barsel med vores to børn, og nu er jeg klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet, siger Diana Kristensen, der er født i Vemb.

Hun er uddannet konditor i Galten ved Aarhus, og hendes åbenlyse talenter udi bagekunsten bragte hende på junior-kokkelandsholdet og gav hende sølv i konkurrencen Årets Unge Konditor-talent. Hun var også med til at lave mad til prins Joachim og prinsesse Maries bryllup i 2008.

Hun har fået flere tilbud om jobs - valget faldt på Café Larsen.

- Hos Café Larsen kan jeg have normale arbejdstider, og jeg kan være med til at bygge noget op, der ikke har været der før. Nu skal jeg til at finde ud af, hvor kageglade lemvigerne er - og hvad de foretrækker, siger Diana Kristensen og griner.

Hun laver alt fra bunden af - selv den knuste kiks til ostekagen.

Annonce

Erfaren køkkenchef

Den daglige leder af Café Larsen er 52-årige Uffe Mikkelsen fra Holstebro - han er både køkkenchef og cafébestyrer. Han kommer fra en stilling som køkkenchef i Tinghallen Kongres- og Musikhus i Viborg.

Han er uddannet kok og har masser af erfaring fra branchen.

- Jeg har prøvet utrolig mange ting i min karriere, og nu glæder jeg mig til at være med til at bygge Café Larsen op. Der vil være noget af det velkendte på menukortet, men der vil også være nyt, og samtidig vil vi - når coronakrisen tillader det - arrangere f.eks. øl-, vin- og whiskysmagninger. Det har vi nu forholdene til. Dertil kommer selskaber, som jeg også er vant til at håndtere, siger Uffe Mikkelsen.

Blandt hans tidligere arbejdssteder kan nævnes Restaurant Skovly på Bakken i Klampenborg - stedet med mange kendte skuespillere - og Brasserie Between i Holstebro. Han har desuden sejlet med DFDS i en årrække og været verden rundt 20 gange, som han udtrykker det.

- Der er nogle rigtig gode rammer her i Café Larsen. Der er udsigten fra første sal, og når vejret bliver bedre, håber jeg, at vi kan lave noget sydlandsk stemning ude i gågaden. Vi kunne måske skabe en lille miniudgave af Nyhavn uden for, siger Uffe Mikkelsen.

Han lærte tidligt, at branchen kan være hård.

- Restaurationsbranchen er på mange måder en fandenivoldsk branche. Det fandt jeg hurtigt ud af, men jo flere temperamentsfulde chefer og kolleger, jeg har mødt, jo mere rolig er jeg selv blevet. Det nytter ikke at stå og råbe og skrige i køkkenet. Jeg er rolig og har overblikket. Vi skal have et godt arbejdsklima i både køkkenet og cafeen, siger Uffe Mikkelsen.

Medarbejderstaben i Café Larsen glæder sig til at komme i gang - cafeen har været lukket siden efteråret. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce