Annonce
Lokalavisen Lemvig

Café Larsen lukker i et halvt år

Café Larsen på Vestergade i Lemvig lukker i et halvt år, så håndværkerne kan komme i gang med en større renovering af spisestedet. Foto: A.P. Christensen
Det populære spisested på Vestergade i Lemvig udvider og moderniserer, og håndværkerne rykker ind den 1. oktober
Annonce

LEMVIG: Café Larsen åbnede i den nuværende udgave i 1990 på Vestergade i Lemvig, og nu trænger spisestedet til en ansigtsløftning.

- Der blev selvfølgelig renoveret en del efter branden på Café Larsen i 2006, men nu er tiden kommet til en større renovering, fortæller Torben Larsen fra familien Larsen, der blandt andet ejer dette spisested - i øvrigt det eneste af sin slags i familiens eje.

Ib Larsen flyttede sammen med sin familie til Lemvig omkring 1950 og åbnede først en mindre grillbar i Vestergade 24, som nogle år senere blev udvidet med lokalerne i nr. 22. På den anden side af Vestergade åbnede Ib's Kiosk, der senere flyttede ind i Nordea-bygningen og hedder i dag blot Larsen.

- Det er kun selve caféen, der skal renoveres, men det er til gengæld et større byggeprojekt, fortæller Torben Larsen.

- Man kan sige, at konceptet på Café Larsen holder - og det har det gjort i mange år. Vi holder fast ved at have åbent syv dage om ugen, og vi er meget glade for den store lokale opbakning til spisestedet, der naturligvis har den største travlhed i sommerperioden med de mange turister i området, siger Torben Larsen.

Annonce

Udsigt over havnen

Håndværkerne går i gang med projektet den 1. oktober, men der skal gøres klar til arbejdet, så sidste åbningsdag bliver den 22. september.

- Vi forventer, at arbejdet vil stå på i et halvt års tid, så vi vil gerne være klar til at åbne igen til påske, siger Torben Larsen.

Både ejendommen på nr. 22 og nr. 24 er bevaringsværdige, og det betyder, at der ikke bliver gjort det helt store ved disse bygninger.

- Det drejer sig om cirka en tredjedel af lokalerne ud mod Vestergade, idet resten af komplekset hører til en anden matrikel, forklarer Torben Larsen.

Den del af bygningen bliver simpelt hen revet ned, så der kan bygges helt nyt - med nyt køkken, toiletfaciliteter og spisested. Der vil stadig være lejligheder på de to øverste etager i bygningen.

- Vi rykker bygningen helt ud mod Havnegade og bygges så op i to plan, så man fra første sal får en fin udsigt over havneområdet, siger Torben Larsen.

I den moderniserede udgave får Café Larsen cirka 180 siddepladser.

- Vi fortsætter med nogenlunde samme koncept i caféen efter ombygningen. Det bliver stadig med de populære retter som blandt andet Dagens Ret, men der vil naturligvis også være fornyelser, lover Torben Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce