Annonce
Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Margit Hansen med Pondus fra DcH Lemvig vandt det danske mesterskab i Spor. Pressebillede

Lemvig:  De danske mesterskaber i de nordiske discipliner Spor og Rundering blev holdt af DcH Esbjerg i 1.maj-weekenden.

To ekvipager fra DcH Lemvig havde kvalificeret sig til deltagelse i hver sin hoveddisciplin, Spor og Rundering. Begge deltagere klarede sig særdeles godt – den ene blev endda danmarksmester. Det skriver DcH Lemvig i en pressemeddelelse.

Margit Hansen med den 8-årige labrador Pondus tilkæmpede sig førstepladsen allerede på konkurrencens første dag, og det lykkedes at holde niveauet på andendagen, selvom de 11 konkurrenter ikke gav sig godvilligt.

Annonce

Selv med en mistet lydighedsøvelse i bagagen holdt føringen hjem.

Sporsøget var ikke uden drama. Bedømmelsen af sporsøget hviler udelukkende på om de otte udlagte naturpinde med menneskefært hjembringes inden for én time. Det er tilladt at gå tilbage for at finde manglende pinde.

På førstedagen måtte Pondus helt tilbage til start for at opsøge tre manglende pinde, hvoraf det lykkedes at finde to. Men en time rækker ikke til mange svinkeerinder på et vanskeligt spor af en længde på to kilometer. Men Pondus klarede opgaven på 57 minutter. Et stærkt resultat i et felt med mange erfarne deltagere. På dag to var alle otte pinde i hus på 37 minutter.

I runderingsøvelsen, hvor Bent Køhler deltog med unghunden Pixie, kneb det det med hovedmomentet på førstedagen. Kun en af konkurrenterne bestod og fik points i hovedmomentet. Alle de andre inklusive Pixie fik nul.

Det lykkedes alligevel Bent og Pixie at nå fjerdepladsen i det samlede resultat. Med alle øvelser bestået på andendagen og godkendt lokalisering af tre skjulte figuranter var fjerdepladsen i hus.

Dette giver en reserveplads på landsholdet til efterårets nordiske mesterskaber, der i år holdes i Danmark. For at kunne deltage i internationale konkurrencer kræves det, at hunden er stambogsført, hvilket desværre ikke er tilfældet for Margit Hansens Pondus.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce