Annonce
Lokalavisen Lemvig

De Ni Læsninger – nu med billeder i Nees

Lokale kunstnere har fået i opdrag at byde ind med et enkelt billede/kunstværk, der tager fat i et eller flere temaer.
Annonce

Nees: Søndag 15. december, som er 3. søndag i Advent, er det efterhånden blevet en tradition, at der arrangeres De Ni Læsninger i én af de fire kirker i Tangsøpastoratet, som omfatter Bøvling, Flynder, Møborg og Nees kirkesogne. I år er turen kommet til Nees Kirke, og så bliver det med et lille twist i forhold til tidligere år, lyder det i en pressemeddelelse.

De Ni Læsninger fra Bibelen i adventstiden er en gammel engelsk tradition, der sætter fokus på adventstidens længsler, håb og forventninger, kulminerende i julens forløsning i et budskab om glæde, fred og fornyet håb. Dette kommer til udtryk gennem ni bibeltekster, som indbyrdes rummer spændvidden fra Det Gamle Testamente til Det Nye Testamente, suppleret med kendte og mindre kendte advents- og julesalmer. I år suppleres dette så yderligere med en udstilling af billeder fra lokale kunstnere, der har fået i opdrag at byde ind med et enkelt billede/kunstværk, der tager fat i et eller flere af de ovenstående temaer.

Billedudstillingen vil åbne kl. 15, hvor der er mulighed for at komme ind for at tage de udstillede billeder nærmere i øjesyn, hvorefter selve gudstjenesten med De Ni Læsninger vil være kl. 16.

Hele udstillingen lukkes og pakkes sammen kl. 17.00. Sat skematisk op, ser programmet sådan ud:

15: Billedudstilling.

16: De 9 Læsninger.

17: Vi går glade hjem.

Annonce

Sådan blev ideen født

Provst Ole Rasmussen har i år opgaven med at arrangere De Ni Læsninger med forskellige lokale læsere, og det var i arbejdet med dette, ideen med billedudstillingen dukkede op.

- Jeg har før arbejdet med kunst og billeder i kirken og omkring mine prædikener, fortæller han og fortsætter:

- Jeg har taget personlig kontakt med hver enkelt kunstner og talt med dem om ideen, og de har alle budt ind på opgaven. Der bor i hvert fald hele 19 billedkunstnere i lokalområdet.

- De dækker spektret fra dybt professionelle til, hvad man kunne kalde glade amatører, og blandt dem er der tilsagn fra i hvert fald 16, som udstiller i Nees Kirke ved dette arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce