Annonce
Lokalavisen Lemvig

De politiske diskussioner er spændende

Gitte Winther Jeppesen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Lemvig: Ved kommunalvalget i 2017 stod det klart, at Det radikale Venstre for første gang i 16 år fik en plads i byrådet i Lemvig.

Det blev Gitte Winther Jeppesen, der snuppede pladsen, og hun er partiets enlige byrådsmedlem. Ud over pladsen i familie- og kulturudvalget kræver det også, at hun følger med i, hvad der sker i de øvrige udvalg. Og det er et stort arbejde.

- Heldigvis har jeg et bagland, som har hjulpet mig rigtigt meget. Jeg har hele tiden haft en holdning om, at jeg ikke ville stemme i en sag, uden at jeg havde sat mig ind i den, og blandt andet i en sag om et landbrug havde jeg stor hjælp af baglandet, der læste sagen igennem for mig og og fortalte mig om den, så jeg kunne forstå den og stemme ud fra det, siger Gitte Winther Jeppesen.

Hun kalder opgaven i byrådet som lige så spændende, som hun havde håbet på, og den har givet lige så meget arbejde, som hun havde forestillet sig på forhånd.

Flere har dog bemærket, at hun ikke har sagt så meget under byrådsmøderne, men det har været en bevidst strategi.

- Jeg har ikke ønsket at sige noget, hvis det var noget, der var blevet sagt af andre tre gange tidligere. Så vil jeg hellere byde ind med noget, som ikke har været sagt før, siger Gitte Winther Jeppesen, der også har fået ros for den tilgang.

Det er dog også den politiske debat, der har været noget af det bedste ved at sidde i byrådet.

- Det at kunne diskutere politik og holdninger med andre, der brænder lige så meget for politik, som jeg selv gør, er vildt spændende. Og det er spændende at gøre det med nogle, der ikke har de samme holdninger som én selv, siger hun.

Til gengæld synes hun, at noget af det værste ved det politiske arbejde er de gange, hvor der bliver taget beslutninger, hun ikke er enig i.

Gitte Winther Jeppesen føler selv, at hun har fået en del indflydelse på familie-og kulturområdet, som er det udvalg, hun er repræsenteret i.

- Så længe man har forberedt sig grundigt, har sat sig ind i sagen og kan argumentere for sine holdninger, så synes jeg, der bliver lyttet, siger Gitte Winther Jeppesen, der endnu ikke har gjort op med sig selv, om hun stiller op ved næste kommunalvalg om knapt to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce