Annonce
Lokalavisen Lemvig

Deltag i afstemningen om årets bedste danske bog

Disse ti bøger kæmper om titlen Læsernes Bogpris 2021 - du kan stemme frem til den 4. april. Pressebillede

Lemvig: Ti danske udgivelser fra 2020 er nomineret til Læsernes Bogpris 2021, og frem til den 4. april kan alle på www.læsernesbogpris.dk stemme på deres personlige favorit og vinde bogpræmier.

- Læsernes Bogpris skal uddeles for 18. gang, og den er nu en ren bibliotekspris. Hvem vinderen skal være, afgøres som altid af landets største ekspertgruppe, nemlig læserne, fortæller formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen, som også er kulturudvalgsformand i Aarhus.

Flere af bøgerne kan lånes på eReolen, og alle kan skaffes af Lemvig Bibliotek, som under coronalukningen kører hjem til borgerne med bogposer.

De ti nominerede

De ti nominerede til Læsernes Bogpris 2021 er:

Søren R. Fauth: "Moloch - en fortælling om mit raseri"

Lone Frank: "Størst af alt - om kærlighedens natur"

Henning Jensen: "Gennem glasvæggen"

Ida Jessen: "Kaptajnen og Ann Barbara"

Birgithe Kosovic: "Det, du ikke vil vide"

Iben Mondrup: "Tabita"

Stine Pilgaard: "Meter i sekundet"

Olga Ravn: "Mit arbejde"

Jesper Stein: "Rampen"

Karoline Stjernfelt: "I morgen bliver bedre - Dronningen"

- Vi glæder os til at se, hvilken af de ti nominerede bøger der løber med æren og de 50.000 kr., for det forgangne år har mere end nogensinde været et læseår. Corona og nedlukning har betydet, at flere end normalt har haft tid og lyst til at begive sig ud i litteraturens forunderlige verden. Det kan vi se på de voldsomt forøgede udlånstal fra bibliotekernes digitale tjenester som f.eks. eReolen, ligesom vi kan mærke folks sult efter litteratur på de mange ønsker til en snarlig genåbning af bibliotekerne, som vi hele tiden modtager, lyder det fra formanden.

Vinderen afsløres på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som afvikles online den 8. april.

Læsernes Bogpris 2021 uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker. Særlige samarbejdspartnere er Litteratursiden.dk, eReolen og Ordkraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce