Annonce
Lokalavisen Lemvig

Der bliver internationalt stemning på Bredgade

Det internationale marked kommer igen i år til Thyborøn i uge 30. Arkivfoto: Benny Gade
Det internationale marked kommer igen i år til Thyborøn, og det sker i uge 30, hvor der er masser af specialiteter i boderne.
Annonce

THYBORØN: Igen i år får Thyborøn besøg af et stort internationalt marked med 22-23 boder, der bugner af lækre specialiteter fra en række europæiske lande.

Det internationale marked har de senere år tiltrukket masser af gæster til Thyborøn i uge 30, og sådan bliver det formentlig også i år. Markedet har første åbningsdag den 23. juli og kører frem til lørdag den 27. juli, hvor boderne lukker ned ved 16-tiden.

Det er Thyborøn Handel, der henter dette marked til byen. Bredgade lukkes for al trafik ned mod havnen, og i stedet stilles boderne op i dette område.

- Markedet tilbyder masser af lækre specialiteter som ost, pesto, brød, gaver, hatte, sæber, cremer og kager for at nævne nogle eksempler, siger event- og handelschef Mai Lindgaard.

Og der er altså tale om specialiteter af høj kvalitet, der går fint i spænd med de lokale friske fiskeprodukter fra Thyborøn.

- Det internationale marked er i Danmark nogle måneder hvert år og flytter sig fra by til by. Der er produkter fra Italien, Belgien, Finland og Holland, så også sprogligt bliver der en særlig stemning på Bredgade denne uge, fortsætter Mai Lindgaard.

Boderne bugner af lækre specialiteter fra en række europæiske lande. Arkivfoto Johan Gadgaard
Annonce

Sommerstemning og kontraster

At netop Thyborøn får besøg af dette marked i uge 30, som jo er midt i højsæsonen med masser af turister i området, vidner om, at kredsen bag markedet er glade for, at rigtig mange mennesker bruger tid på at besøge markedet.

- Der er jo rigtig mange turister fra både ind- og udland, der kommer til blandt andet Thyborøn eller sommerhusområderne i nærheden for at opleve den særegne vestjyske natur med de lokale attraktioner. Det internationale marked er jo en helt anden form for oplevelse - med en uformel "slentre-stemning" midt i Thyborøn. Denne kontrast er blevet en stor succes, fastslår Mai Lindgaard.

Med det store udbud af specialiteter i boderne - og med de mange attraktioner i Thyborøn - betyder markedet også, at mange turister kommer til Thyborøn flere gange i uge 30 for at nå hele vejen rundt om aktiviteterne.

- På den kulinariske del er det lidt i retning af tapas-stilen, hvor man kan sammensætte et måltid ved at købe ind i flere boder og måske supplere med friske fisk fra den lokale fiskehandel. I de øvrige boder finder man ting, der normalt ikke kan købes i Danmark, så på alle måder er det en helt speciel oplevelse at komme til Thyborøn i netop uge 30, siger Mai Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce