Annonce
Lokalavisen Lemvig

Der er stille i Lemvigs gågader - enkelte butikker har dog åbent

Lemvigs gågade Vestergade den 30. december kl. 12. De fleste butikker er lukkede. Der er dog nogen, der må holde åbent - vi besøgte tre af dem på en reportagetur gennem byen. Foto: Allan Damgaard
Hovedparten af Lemvigs butikker er lukket ned, men der er åbent nogle steder, og her oplever man en vis travlhed, der står i kontrast til stilheden i byens gågader.
Annonce

Lemvig: Der burde herske en vis travlhed. Men der er næsten mennesketomt.

Det er en mærkelig fornemmelse at gå igennem Lemvigs to gågader sådan en onsdag mellem jul og nytår kl. 12. Der ville normalt være en vis aktivitet - også fordi vintervejret er ganske hæderligt.

Men der er stille. Meget stille. De fleste butikker ligger øde hen. Nogle er helt mørke - andre er oplyste, selv om de er mennesketomme.

Det er dog ikke alt, der er lukket ned. Enkelte butikker må godt holde åbent, og det mønster vil man opleve frem til den 17. januar, hvor de nuværende restriktioner gælder til.

Der er f.eks. åbent i Matas, der er blevet bedt om at holde åbent for at assistere apotekerne.

Hos Matas oplever den stedfortrædende leder Louise Frost en pæn travlhed.

- Vi har travlt, og det er tæt på at være normale forhold. Det er godt, at vi kan assistere apoteket og på den måde gøre en forskel. I dag har vi f.eks. solgt en del helsekost. Men det er trist med sådan en nedlukning, siger Louise Frost.

Hun kan godt mærke, at kunderne ikke har været på den store bytte-julegaver-tur i Lemvigs butikker.

- Vi har byttet nogle julegaver, men ikke i samme omfang som normalt. Kunderne bytter ofte flere julegaver på én gang, så den del må de vente med, siger Louise Frost.

Hun oplever også, at nogle kunder er overraskede over, at f.eks. Matas må holde åbent.

- Nogen har svært ved at finde ud af, hvilke butikker der må holde åbent, siger Louise Frost.

Annonce

Forventer normal januar

Optikerne er også blandt dem, der må holde åbent, og hos Frost Optik oplever man også en vis travlhed.

- Briller bliver betegnet som "medicinsk udstyr", og det er grunden til, at vi må holde åbent, siger indehaveren af Frost Optik, Henning Frost.

Han foretager nogenlunde samme antal synsprøver om dagen som normalt på denne tid af året, og der kommer altid nogen, der skal have justeret briller eller købe kontaktlinser.

- Vi forventer også at få en ganske travl januar, der vil ligge på niveau med januar sidste år. Vi kører f.eks. udsalg som normalt i januar, siger Henning Frost.

Han kan også konstatere, at tredje kvartal af 2020 ser ganske fornuftig ud rent omsætningsmæssigt.

- Vi kunne godt mærke, at mange fik deres feriepenge, og nogle købte lidt dyrere briller, end de måske normalt ville have gjort. Den gode tredje kvartal betyder, at vi kan indhente noget af det tabte fra første kvartal, hvor vi jo var delvist nedlukket i en periode, siger Henning Frost.

Annonce

Mange Madsen-buketter

Blomsterbutikkerne tilhører også den gruppe, der er fri for at skulle have lukket. Et kig ud i baglokalet hos P.P. Madsen i Østergade afslører en tendens, der har været gældende under hele corona-pandemien: Mange har et behov for at sende en opmuntrende blomsterhilsen i denne triste periode.

- Vi har haft travlt hele året. Vi har ikke mærket nogen nedgang. Vi har måske ikke haft så mange kunder inde i butikken for at bestille buketter, men mange har ringet for at bestille en buket, der skulle sendes ud til familie eller bekendte, og vi får også mange bestillinger via Interflora, siger Dorte Jensen, der driver P.P. Madsen sammen med sin søster, Mette Hilligsøe.

Mange benytter lejligheden til at sende en hilsen med blomsterbuketten.

- Det er utroligt så mange søde kort, der bliver sendt med. Det er noget, der virkelig varmer hos modtageren, siger Dorte Jensen.

- Det er jo en dejlig opgave at bringe blomster ud - det gør modtageren utrolig glad, siger Mette Hilligsøe.

De to indehavere er godt klar over, at mange af Lemvigs butikker har det svært i øjeblikket med den aktuelle nedlukning.

- Det er jo forfærdeligt at se gågaderne i Lemvig i øjeblikket. Det er skræmmende. Normalt ville der være masser af folk på gaden om formiddagen mellem jul og nytår. Nu er der ingen. Heldigvis er mange bevidste om at handle lokalt - det er de sikkert også, når butikkerne åbner igen, siger Mette Hilligsøe.


Det er jo forfærdeligt at se gågaderne i Lemvig i øjeblikket. Det er skræmmende.

Mette Hilligsøe, indehaver af P.P. Madsen


- Det er dog lidt mærkeligt, at man ikke kan dele landet lidt op, så man ikke behøver at lukke butikkerne de steder, hvor man har et lavt smittetryk - som f.eks. her i Lemvig Kommune, tilføjer Dorte Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

De syngende gæster

Annonce