Annonce
Lokalavisen Lemvig

Det danske terrorangreb

Dramaet omkring Krudttønden på Østerbro er blevet til en film, der vises i Bio-Huset. Pressefoto
Annonce

Lemvig: ”Krudttønden” er frit inspireret af de virkelige begivenheder omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. På rollelisten er bl.a. Lars Brygmann i rollen som den dræbte filmmand, Finn, samt Nikolaj Coster-Waldau i rollen som AKS-betjenten, Rico.

Instruktør Ole Christian Madsen fortæller om baggrunden for filmen:

"Krudttønden" om terrorangrebene i København opstod ud af en personlig relation til et af ofrene og er et tidligt bidrag til den nødvendige samtale om de tragiske begivenheder. Filmen skildrer de veje og vildveje, som nogle af de centrale personer gik ad i tiden, inden de mødtes den dag og nat i februar 2015.

Processen, der ledte frem til filmen, blev indledt få timer efter nattens sidste skud – de skud, der dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein på hjørnet af Svanevej og Frederikssundsvej på Nørrebro. På det tidspunkt, om morgenen, endnu inden Ole Christian Madsen kendte noget til detaljerne om angrebene, ringede en journalist fra Ekstra Bladet ham op. Journalisten fortalte, at det var den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, der var det ene offer. Ole Christian Madsen havde tidligere arbejdet sammen med Finn Nørgaard i en række sammenhænge, og nu bad journalisten om en reaktion.

- Der gik ikke lang tid derefter, før jeg besluttede, at jeg ville lave filmen. Som alle andre var jeg rystet over, at sådan et angreb kunne ramme København, og jeg kom frem til den erkendelse, at når tiden var moden, ville en film om tragedien kunne bidrage til den nødvendige samtale om den,” siger Ole Christian Madsen.

”Krudttønden” vises i Biohuset fra 5. til 18. marts.

Biografklub Danmark filmen ”Bombshell – Opgørets time” vises samtidig og slutter 11. marts, mens ”A Hidden Life” vises sidste gang 4. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce