Annonce
Lokalavisen Lemvig

Donation gør det muligt at søsætte handicapsejlads

Lars Madsen (tv) - direktør for Nordea i Lemvig - og sejlklubbens formand Bo Ravn ved den båd, der skal bruges til handicapsejlads. Lemvig Sejlklub har ét eksamplar af bådtypen i dag, og nu kan der købes yderligere tre. Foto: Allan Damgaard
Lemvig Sejlklub har fået 45.000 kroner fra Nordea-fonden. Pengene skal bruges til at indkøbe tre sejlbåde til handicapsejlads, og så skal sejlklubbens faciliteter gøres handicapvenlige.
Annonce

Lemvig: - I foråret fik vi én båd til handicapsejlads. Det var en god begyndelse, men samtidig var vi klar over, at det var nødvendigt med flere både til handicapsejlads, hvis vi for alvor skulle være en sejlklub med et godt tilbud til handicappede, siger Bo Ravn, der er formand for Lemvig Sejlklub.

Derfor skrev den lokale sejlklub en ansøgning til Nordea-fonden. Eller rettere: Klubben præsenterede ideen for fonden og spurgte, om projektet "ramte inden for skiven" i forhold til fondens formål.

- På den måde kan man få vurderet, om det kan betale sig at bruge tid på at lave en gennembearbejdet ansøgning. Vi fik at vide, at vores projekt lå inden for støttemulighederne, fortæller Bo Ravn.

Nordea-fonden vendte tommelfingeren opad og bevilgede 45.000 kroner til indkøb af tre både til handicapsejlads. Beløbet blev forleden overrakt af direktøren for Nordea i Lemvig, Lars Madsen.

- Nordea-fonden uddeler penge i hele landet, og vi er glade for, at nogle af dem tilfalder Lemvigegnen. Pengene uddeles fra centralt hold. Vi kan kun opfordre til, at man sender en ansøgning til fonden, siger Lars Madsen.

De 45.000 kroner passer med, at der kan købes tre af de såkaldte Mini 12 meter-både - der er tale om brugte både. De kaldes også 2,4 mR med henvisning til længden på 2,4 meter. Det er den model, Lemvig Sejlklub allerede har ét eksemplar af.

Lemvig Sejlklub

Lemvig Sejlklub blev stiftet i 1922.

Har 407 medlemmer - det er det højeste antal i klubbens historie.

Blandt medlemmerne er cirka 85 surfere.

Annonce

Perfekt til handicappede

- Det er en båd, der er perfekt til handicapsejlads. Den sejles af én person, og alle trimsnore og andet udstyr kan nås fra skipperens position siddende i båden. Den er desuden indrettet sådan, at du kan klare alt med hænderne, hvis den handicappede f.eks. mangler begge ben. Og den kan også indrettes omvendt, så man udelukkende styrer med benene, siger Bo Ravn.

Når Lemvig Sejlklub har valgt at tilbyde handicapsejlads, så skyldes det en henvendelse i begyndelsen af året.

- En handicappet sejler, der har været aktiv sejler i mange år, flyttede til Lemvigegnen og spurgte, om det var muligt for ham som handicappet at dyrke sejlsport i Lemvig Sejlklub. Og det var det ikke. Men i bestyrelsen besluttede vi os for, at den mulighed vil vi gerne kunne tilbyde. Vi mente, at det var en opgave, vi burde kunne løfte. Derfor gik vi i gang med at undersøge dels finansieringen, og dels hvad det krævede af nye faciliteter, siger Bo Ravn.

Lions Club Lemvig bevilgede pengene til den første båd, og nu er Nordea-fonden så kommet på banen.

Annonce

Faciliteter forbedres

Men det er ikke nok med bådene. Faciliteterne skal også gøres handicapvenlige. En bro skal forlænges, og der skal lægges fliser. Desuden skal der anskaffes en personlift, så den handicappede kan komme ned i båden. Samtidig skal toilet- og badeforholdene gøres handicapvenlige, og adgangen til sejlklubbens klubhus skal ændres, så en kørestol let kan trille ind.

- Vores placering ved vandet betyder, at vi skal søge Kystdirektoratet om tilladelse, og desuden har vi Lemvig Kommune med i projektet med hensyn til at gøre adgangen til toilet og bad handicapvenlige - det er kommunen, der ejer den bygning. Det er svært at sige, hvor hurtigt det kan gå med at få forbedret faciliteterne, men der skulle gerne ske rigtig meget i løbet af 2020, siger Bo Ravn.

Med fire både til handicapsejlads kan der skabes et fællesskab mellem handicappede, og desuden kan bådene også bruges af ikke-handicappede.

- I denne bådklasse kan handicappede og ikke-handicappede konkurrere på lige fod mod hinanden, hvilket er sjældent inden for sport. Det er vores plan at lave et stævne, hvor alle interesserede kan være med, siger Bo Ravn.

Direktøren for Nordea i Lemvig, Lars Madsen (tv), var på vegne af Nordea-fonden forbi Lemvig Sejlklub med en check på 45.000 kroner, som sejlklubbens formand Bo Ravn gladeligt tog imod. Foto: Allan Damgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce