Annonce
Lokalavisen Lemvig

Dronningen, Nobelpris-vinder og fusion blandt de største oplevelser

Annonce

Lemvig: Gennem de seneste 40 år har masser af gymnasieelever og -lærere haft deres daglige gang på Lemvig Gymnasium.

Men gymnasiet har også haft masser af gæster gennem årene, og det er netop to besøg, som den nuværende rektor, Bo Larsen samt den tidligere rektor, Lars Ebbensgaard, peger på som de største oplevelser.

- Jeg husker et fællesarrangement for alle elever med Jens Christian Skou kort efter, han havde fået Nobelprisen i kemi i 1997. Han havde godt nok ikke gået på gymnasiet, men han var her fra byen, og det var en stor oplevelse at møde ham, husker Bo Larsen, der dengang gik i 3.g.

Lars Ebbensgaard husker et besøg af Dronning Margrethe og Prins Henrik som sit højdepunkt fra tiden på gymnasiet.

- Det viste sig efterfølgende, at det var Dronningen selv, der havde bedt om at besøge gymnasiet, da hun havde hørt en del om vores kunstsamling gennem Ny Carlsbergfondet, siger Lars Ebbensgaard.

Begge fremhæver dog også fusionen mellem Lemvig Handelsskole og gymnasiet som en stor dag.

- Det var stort at se handelsskolens lærere komme herop på den første arbejdsdag efter fusionen. Når man tænker på, hvor meget slagsmål, der gennem tiden havde været mellem de to skoler var det en stor oplevelse at se, hvordan handelsskolen blev taget imod her på stedet, husker Lars Ebbensgaard.

Bo Larsen var pædagogisk inspektor inden han for knapt seks år siden blev rektor. Han fremhæver forskellige tiltag inden for efteruddannelsen som nogle af sine højdepunkter.

- Vi har haft flere ture til udlandet, blandt andet til Rom, hvor vi fik bygget et samarbejde op med et venskabsgymnasium, som vi siden har besøgt nogle gange, siger den nuværende rektor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce