Annonce
Lokalavisen Lemvig

Efter fem måneders ventetid kan du igen hoppe i bassinet

Efter fem måneders nedlukning er svømmehallerne klar til igen at byde badegæster indenfor igen. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Halinspektører og centerchefer glæder sig til at kunne byde badegæster velkommen tilbage i bassinerne

Lemvig: Alt tyder på, at mere end fem måneders nedlukning er ved at være et overstået kapitel for de tre svømmehaller i Lemvig Kommune.

I hvert tilfælde lægger genåbningsplanen oven på coronapandemien op til, at badegæster igen må hoppe i klorvandet fra på fredag 21. maj.

Og det er noget, både badegæster og centerchefer har set frem til.

Annonce

- Hvis vi kan åbne om fem minutter, så er vi klar til at gøre det, siger Tina Boel van Ingen, der er centerleder i Tangsø Centret i Bækmarksbro.

Til gengæld vil Jesper Fruergaard, der står i spidsen for Wærket i Thyborøn, der blandt andet huser vandkulturcentret Wandwærket, gerne se tiden lidt an.

- Jeg har fået flere henvendelser fra badegæster om, hvorvidt vi var med i de tidligere genåbninger. Men jeg vil vente helt ind til 21. maj før jeg for alvor vil glæde mig over, at vi kan åbne igen, for vi ved jo ikke, om vi risikerer en nedlukning inden, siger han.

Skoler har svømmet

Svømmehallerne har dog ikke været lukket helt ned, siden de i midten af december sidste år blev lukket ned som en del af coronarestriktionerne. Skolerne har delvist kunnet bruge svømmehallerne til undervisning hen over foråret, og derfor er Jesper Vinther Fruergaard også klar til at tage imod badegæsterne.

- En stor del af personalet har været hjemsendt, men der har løbende været nogle praktiske opgaver med blandt andet rengøring, som jeg har taget mig af. Men vi glæder os til, at der nu kommer mere liv i centret, for det er ikke sjovt at have 5000 kvadratmeter under tag, og der stort set ikke er nogle mennesker her, siger wærkføreren.

Hvis det var muligt at åbne om fem minutter, ville centerchef Tina Boel van Ingen også slå dørene op til svømmehallen i Tangsø Centret. Arkivfoto: Tommy Kofoed

I Tangsø Centret åbnede svømmehallen for foreningsaktiviteter for et par uger siden, men gennem hele nedlukningen har der været gang i bassinet, da centrets fysioterapeuter har brugt svømmehallen til deres behandlingsforløb.

Desuden er der også kommet gang i foreningssvømningen i de seneste uger, selv om sæsonen egentlig er ved at være overstået.

Også i Lemvig Idræts- og Kulturcenter er halinspektør Kurt Hartmann klar til at tage imod badegæsterne igen. Han slår dørene op til svømmehallen på lørdag.

- I første omgang skal vi have varmet vandet op i det lille bassin. Det store har været i brug til skolesvømning og ellers skal vi have lavet ekstra rengøring og afspritning inden genåbningen, siger han.


Hvis vi kan åbne om fem minutter, så er vi klar til at gøre det

Tina Boel van Ingen, centerchef, Tangsø Centret


Han har også brugt de seneste dage på at gøre cafeteriaområdet klar igen til badegæsterne. Det har ellers i de seneste måneder været brugt til kviktestcenter, men aftalen blev opsagt i sidse uge.

Annonce

Skal bruge coronapas

I første omgang lægger Kurt Hartmann op til, at åbningstiderne for den offentlige svømning skal være uændret. Men han er samtidig åben for at ændre åbningstiderne efter sommerferien.

- Vi vil se på, hvordan det kommer til at gå. Jeg fornemmer, at folk stadig er nervøse for corona, og det kan være med til at vi skærer ned i åbningstiderne, siger halinspektøren.

Nervøsiteten har Tina Boel van Ingen også mærket i Tangsø Centret.

- Jeg fornemmer, at folk stadig er bekymrede for coronaen, og jeg er også bange for, at det kan være med til at holde nogle gæster væk, at de skal kunne fremvise et gyldigt coronapas. Det er for bøvlet for dem, siger hun.

Foreninger har haft mulighed for at benytte svømmehallerne, men fra 21. maj vil der igen være åben for offentlig badning i svømmehallerne. Arkivfoto: Morten Stricker

Et gyldigt coronapas er dog et krav, hvis man ønsker at komme i svømmehallen efter genåbningen.

Tilbage i Lemvig har ledelsen af idræts- og kulturcentret besluttet, at indehavere af årskort, der er udløbet i de seneste måneder, skal have fornyet deres kort.

- Det vil være umuligt for os at styre, hvis man skal have refunderet for to uger eller en måned. Derfor er det blevet besluttet, at der har været tale om en force majeure-situation, og derfor er alle udløbne årskort ny fornyes, siger han.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ann-Louise blev årets leder i Harboøre

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Manglende arbejdskraft er en særlig udfordring i år

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Bjarnes Fisk: Nu lysner det heldigvis

Lokalavisen Lemvig

Flyttede fra Kalundborg for at blive kok på Isværket

Lokalavisen Lemvig

Fodbold: LGF spiller mod Morsø om oprykning til serie 1 - RLK og Team Tangen skal også i kamp

Lokalavisen Lemvig

Tag på gåtur med hjerteforeningen

Lokalavisen Lemvig

Heidi blev hædret igen for at være ildsjæl

Lokalavisen Lemvig

39 veteranbiler på Torvet i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Corona fyldte året i Lemvig GF

Lokalavisen Lemvig

Nyt hus til frivillige får støtte fra sparekasse

Lokalavisen Lemvig

Jens Kristian Lings-bog er blevet til teaterstykke i Kalundborg

Lokalavisen Lemvig

Schaufuss Balletten kommer til både Nørre Nissum og Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Oscar-vindende film i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Fiskebutik i Thyborøn er hurtigt blevet en succes

Lokalavisen Lemvig

Sogneaften med mad og musik fra tv-serien Badehotellet

Lokalavisen Lemvig

Stor interesse for skattefrie oplevelsesgavekort: Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har formidlet 325 gavekort

Lokalavisen Lemvig

Friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven

Lokalavisen Lemvig

Genbrugsmarked på Lemvig Havn vender tilbage: Nu med bookede pladser

Lokalavisen Lemvig

Fordelsbogen i butikkerne: Det er en win-win og en ekstra gang win...

Lokalavisen Lemvig

Midsommerkoncert i Fælleshuset i Vandborg

Lokalavisen Lemvig

Valdemarsmøde om glæden ved at være til

Lokalavisen Lemvig

Padel har været i gang i en måned - nu skal ny bane i Harboøre endelig indvies

Lokalavisen Lemvig

Ny eventkoordinator stammer fra Thyborøn

Annonce