Annonce
Lokalavisen Lemvig

Elever og forældre inviteres til højaktuelt foredrag

Henrik Thygesen, John Korsholm og Jytte Dommer er fuld gang med planlægningen af arrangementerne mandag den 12. november. Carsten Kristiansen fra Lemvig Ungdomsgård er også med i projektet. Foto: A.P. Christensen

En donation fra Lions Lidenlund har gjort det muligt at hente den kendte foredragsholder Søren Lynge til Lemvig, hvor han over for både overbygningselever og deres forældre vil sætte fokus på misbrugsproblemer

Annonce

LOKALT: Det er et højaktuelt emne, der bliver taget op i Lemvig Idrætscenter mandag den 12. november, hvor Søren Lynge i to separate foredrag for henholdsvis alle overbygningselever i Lemvig Kommune og deres forældre vil tale om misbrugsproblemer på en måde, så alle deltagere får stof til eftertanke med sig hjem.

Det første foredrag finder sted fra kl. 12 til kl. 13.30, og her vil samtlige overbygningselever fra 7. til 10. klasse fra skolerne i Lemvig Kommune være til stede sammen med deres lærere - ialt mellem 600 og 700 unge mennesker.

Samme dag om aftenen fra kl. 19 til kl. 21 er overbygningselevernes forældre inviteret til et tilsvarende foredrag, der dog naturligvis er tilpasset forældre-rollen.

Det er en donation på 30.000 kroner fra Lions Lidenlund, der har gjort denne dag mulig i Lemvig.

- Midlerne er blandt andet skaffet via det årlige tulipan-salg, som er en aktivitet i Lions, hvor overskuddet går til fordel for misbrugsproblemer. Donationen har kun været mulig i kraft af stor opbakning fra de lokale butikker og det lokale erhvervsliv, påpeger Jytte Dommer fra Lions Lidenlund.

Annonce

Stofferne kan også fås i vores by

Det er Lemvig kommunale Ungdomsskole, som i samarbejde med Lemvig Ungdomsgård og altså Lions Lidenlund, der står bag arrangementet, som tager fat på et emne, der er aktuelt - ikke mindst på baggrund af et dødsfald på Sjælland, hvor en 16-årig dreng døde efter at have indtaget et ukendt stof.

- Nogle tror måske, at misbrug og stoffer kun findes i de større byer, men sådan er det ikke. Stofferne er også tilgængelige i vort område, selv om vi måske ligger lavt i statistikkerne. Vi har også problemerne i vores kommune, så jeg hilser denne aften meget velkommen som led i det forebyggelsesarbejde, der er så vigtigt i bestræbelserne på at informere de unge om, hvor galt det kan gå med indtagelse af stoffer, siger Henrik Thygesen, formand for Familie og Kultur i Lemvig Kommune.

John Korsholm fra ungdomsskolen er enig:

- Jeg kan kun opfordre til, at de unge mennesker får snakket både med hinanden og med deres forældre om disse stoffer. Jeg ved, at Søren Lynge vil komme med nogle budskaber, der kan være udgangspunkt for en snak om disse ting, og jeg synes, at det er helt fantastisk, at vi kan samle hele overbygningen om emnet, siger han.

Søren Lynge har gennem en årrække holdt et utal af foredrag om emnet og har selv en fortid, hvor han har kendt til misbrugsproblemer, så han er helt sikkert et kapacitet på området.

- Hans foredrag er inspirerende og en smule provokerende, men måske er det nødvendigt, så de unge mennesker får den viden, der skal til for at træffe deres valg, siger Korsholm.

Annonce

Dine vaner

Søren Lynge kalder sit foredrag "Vaner" og siger om indholdet:

- Du kan takke dine egne gode vaner for dine succes'er, mens årsagen til dine fiaskoer er dine dårlige vaner. Og dårlige vaner kan heldigvis skiftes ud med gode vaner, for både dårlige og gode vaner starter du selv. Du kan ændre og kontrollere dine handlinger. Lær at tage kontrollen og få dig selv og dine vaner i balance. Gennem foredraget vil du blive udfordret til at tage nogle beslutninger, der vil forhindre destruktiv adfærd.

Det knivskarpe og utroligt relevante foredrag rammer direkte ind i en kultur, hvor mange ubevidst savner værdier og strategier til at leve et succesfuldt liv. Et succesfuldt liv handler ikke om, hvordan man ser ud, men om at have det godt indvendigt. Desværre er der alt for mange unge, som lever et liv, der er præget af mange dårlige vaner. Temaer som vaner, venner, sprog, følelser, smerte. mobning, kriminalitet, valg og værdier vil blive berørt. Foredraget er hylende morsomt, men har et dybt budskab, som når ud til de unge på en måde, de aldrig glemmer.

- Vi håber, at forældrene til eleverne vil tage sig tid til at komme til aftenens foredrag. Det er iøvrigt ganske gratis, og Lions-damerne kommer endda med hjemmebag til kaffen, siger John Korsholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce