Annonce
Lokalavisen Lemvig

Elever stod for corona-pressemøde

Niklas Müller (til venstre), Benjamin Lyhne og Emil Overby havde indtaget rollerne som ministre og embedsmænd, da de holdt pressemøde som del af deres undervisning om corona. Foto: Jesper Lundsgaard
Corona og medier har været del af undervisningen i 10. klasse på Nørre Nissum Skole.

Nørre Nissum: Habitjakken var fundet frem og ansigterne lagt i de alvorlige folder på Nørre Nissum Skole&Børneunivers.

Der var indkaldt til pressemøde om coronasituationen, og blandt deltagerne var direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm. Han var flankeret af sundhedsminister Magnus Heunicke og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

De tre var dog ikke til stede, men blev i stedet spillet af Niklas Müller, Benjamin Lyhne og Emil Overby, der alle er elever i 10.g, der er en af skolens specialklasser.

I de seneste uger har de fulgt nøje med i udviklingen omkring corona. De har set flere af ministrenes pressemøder, læst om virusen og undersøgt smittetallene for sygdommen. Det har de gjort i et forløb i dansk på skolen, hvor de som de få har været til stede siden nytår. De tre går nemlig i en af specialklasserne, der ikke har været hjemsendt.

- Det var faktisk eleverne selv, der fik ideen om at lave et pressemøde efter vi havde set dem på tv. De har derefter arbejdet med at lave pressemødet, hvor de har skrevet talepapir, øvet sig og stået for forberedelsen af det. Og de har fundet ud af, at det faktisk tager noget tid at blive klar til det, selv om det måske tager fem minutter at afviklet et pressemøde, siger Mads Steffensen, der er lærer for de tre drenge og deres seks klassekammerater.

Annonce

Rokokoposten stillede spørgsmål

På pressemødet gjorde de tre status på den nuværende situation for coronasmitten, og derefter var der spørgsmål fra pressen, der i dagens anledning var elever og lærere fra andre klasser.

Blandt dem var Erik Flyvholm fra Rokokoposten, der dog havde en umiskendelig lighed med Jens Lønberg, der sidder i byrådet i Lemvig. Han ville høre, om ferierne skulle inddrages til undervisning, når eleverne i en længere periode har været hjemsendt.

Det mente de tre i panelet ikke, men det var et af de svar, de skulle finde ud af undervejs.

- Det er sjovt at være med til et pressemøde og få stillet nogle spørgsmål. Men det kan også være svært, for der kan også komme nogle spørgsmål, man ikke har været forberedt på, siger Niklas Müller om sin rolle i panelet.

Annonce

Optaget på video

Det hele blev optaget på video, som eleverne kunne bruge i undervisningen senere. Men inden har de også set de rigtige pressemøder om corona, der har været utallige af det seneste år.

- Det har været spændende at høre, hvad der er blevet sagt på de rigtige pressemøder og derefter tale om, hvad der er blevet sagt på møderne, supplerer Emil Overby.

Selv om corona har fyldt meget det seneste år, så synes de alle, det stadig har været interessant at arbejde med det i undervisningen. Og de er glade for, at de trods restriktionerne har haft mulighed for at være i skole.

- Det ville ikke have været så spændende at sidde hjemme foran sin computer hele tiden. Her har vi hele tiden haft mulighed for at være sammen i klassen med vennerne, er de tre enige om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce