Annonce
Lokalavisen Lemvig

En fænomenal sommer i Lemvig og Thyborøn

Handels- og eventchef Mai Lindgaard glæder sig over en travl sommer i Lemvig og Thyborøn. Foto: Johan Gadegaard
Denne sommer har budt på masser af liv i Lemvig og Thyborøn. Det glæder handels- og eventchef Mai Lindgaard, der gør status over sommeren og ser på, hvad der kan føres videre til næste år til glæde for lokale og turister.
Annonce

Lemvig/Thyborøn: - Det er et stort ord, men det har været en fænomenal sommer i Lemvig og Thyborøn, siger handels- og eventchef Mai Lindgaard, som vi har bedt om at gøre status for sommeren 2020, der blev noget anderledes end de foregående af slagsen på grund af coronakrisen.

Hvis man i denne sommer har været forbi Lemvig og Thyborøn, så har det næppe undgået nogens opmærksomhed, at der har været masser af liv. I hvert fald på de dage, hvor sommeren viste sig fra en nogenlunde hæderlige side. Altså dage med vekslende skydække, en moderat vind og temperaturer omkring de 20 grader for nu at lyde sådan lidt meteorolog-agtigt.

På de dage var det f.eks. svært at komme frem og tilbage på Havnegade i Lemvig. Der var masser af trafik. Og på selve havnearealet var der masser af folk, der hyggede sig i stor stil.

- Frygten og uvisheden var stor, da vi nærmede os højsæsonen. Ville de tyske turister f.eks. få lov til at holde ferie i Danmark? Og kunne danskerne rejse udenlands? Da det stod klart, at danskerne ikke kunne rejse ud, blev der stor rift om de danske sommerhuse, og det gjaldt også her på egnen, hvor ligeledes campingpladser og hoteller havde en god sommer, siger Mai Lindgaard.

Hun tilføjer, at de nyeste tal viser, at der aldrig har været så mange sommerhus-overnatninger i Danmark som i år.

- Mange tyskere valgte at holde fast i deres sommerhus-bookinger på Lemvigegnen, selv om der selvfølgelig også var nogen, der ikke gjorde det. Samtidig har der været en del tyske turister her i sensommeren - måske fordi vi ikke har været så hårdt ramt af coronavirussen som i andre lande, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Noget at køre efter

Når mange har valgt Lemvigegnen - det er Lemvig og Thyborøn, der rent bymæssigt er de store trækplastre - så skyldes det også nogle specifikke aktiviteter og attraktioner.

- Det er f.eks. guld værd, når Maxi Tours - hvor man kører rundt på knallerter i f.eks. Thyborøn - bliver omtalt i de landsdækkende medier. Mange gange vil folk gerne have en konkret begivenhed at køre efter. Når de så er her, så vil de også gerne opleve andre ting på egnen. I Thyborøn har det også både være iskunst og den nye isbod Fjams og Kugler på grund af navnet, der har trukket folk til egnen, siger Mai Lindgaard.

På havnen i Lemvig har flere aktivitetsmuligheder også haft en tiltrækkende effekt. Det har f.eks. været muligheden for Stand Up Paddling og aktiviteterne ved Bjarnes Fisk med hoppeborge og en stor sanddynge, som de yngste med stor fornøjelse har boltret sig i.

Annonce

Håber på mere streetfood

Streetfood har også holdt sit indtog i Lemvig denne sommer. Der har været en fast bod - som i øvrigt stadig er her - og så var der seks dage, hvor Aarhus Madmarked var på havnen med fire boder.

- Streetfood viste sig at være en god idé, selv om vejret var lidt svingende, og det kunne sagtens bære det i forhold til Lemvigs restauranter. Der var plads til begge dele, og streetfood var også med til at trække folk til Lemvig. Så jeg håber, at der kan blive streetfood igen næste sommer i Lemvig - det satser vi på, siger Mai Lindgaard.

Den aarhusianske streetfood-karavane var også i Thyborøn, men her var interessen knap så stor, hvilket et par dage med dårligt sommervejr var en del af forklaringen på.

Annonce

Fiskedage i Thyborøn

Til gengæld var det en succes i Thyborøn at sprede den populære fiskedag ud over flere dage. På grund af corona-restriktionerne var det ikke muligt at lave én fiskedag med flere tusinde folk samlet. Derfor blev der fiskedage over fire dage i stedet.

- Nogle gange kan man blive tvunget til forandringer, der viser sig at komme noget godt ud af. Det er godt at blive udfordret på "vi plejer". Thyborøn har meget at byde på, og der er et godt samarbejde med de lokale aktører. Det kan godt tænkes, at det i fremtiden bliver flere og ikke kun én fiskedag, siger Mai Lindgaard.


Nogle gange kan man blive tvunget til forandringer, der viser sig at komme noget godt ud af. Det er godt at blive udfordret på "vi plejer".

Mai Lindgaard, handels- og eventchef i Lemvig Kommune


I år var der på grund af forsamlingsforbuddet ikke kræmmermarked på havnen i Lemvig. Det har været et stort tilløbsstykke de seneste år, når kræmmerne hver mandag i sommerperioden har slået deres boder op.

- Kræmmermarkedet har sin plads i Lemvig, så det kommer selvfølgelig tilbage i en eller anden form. Men måske skal det være på andre steder på havnearealet, og måske skal der være færre kræmmere end tidligere. Vi ved endnu ikke, hvordan reglerne for forsamlinger bliver, siger Mai Lindgaard.

Hun kan også konstatere, at handelslivet i Lemvig og Thyborøn har haft en god sommer.

- Det er en stor fordel, at vi har få kædebutikker i Lemvig og Thyborøn. Dermed får butikkerne deres eget særpræg, og det kan kunderne godt lide, siger Mai Lindgaard, der er glad for lokalbefolkningens opbakning til de lokale butikker.

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce