Annonce
Lokalavisen Lemvig

En hyggelig togtur til Thyborøn

Onsdag den 24. juli kan man komme på en guidet togtur fra Lemvig til Thyborøn - med stop i Harboøre. Privatfoto
Pak madkurven og tag familien med på en guidet tur onsdag den 24. juli med start fra Lemvig Station.
Annonce

LEMVIG/THYBORØN: - Vi mødes på Lemvig Station klokken 13.25. John Clausen og Martin Rønn, begge fra DN Lemvig, vil undervejs fortælle om det helt unikke landskab og historie, vi passerer undervejs. Vi gør holdt i Harboøre - og fortsætter til fods mod Harboøre Kirkegård med de mange mindetavler over omkomne fiskere og redningsmænd og får også nogle beretninger fra Flyvholm Redningsstation fra 1847, hvis mandskab frem til 1968 var med til at redde cirka 700 personer fra at drukne ved “Jernkysten”. Blandt andet under Dampskibet Arctis forlis i oktober 1860. Skibet var på vej til Sct. Petersborg, hvor den i værste storm strandede sammen med 15 andre både ved Jernkysten. 22 blev reddet og ti druknede, heriblandt en to-årig pige, der drev i land samme dag og blev begravet på Harboøre Kirkegård.

Sådan lyder det i planen for en guidet togtur, der er planlagt til onsdag den 24. juli.

Bagefter fortsættes turen til Thyborøn, hvor man blandt andet har mulighed for at se den nye Thyborøn Kirke. Her ses for eksempel maleriet “Mod lyset” af den lokale kunstmaler Peter Mock. Maleriet måler 485 gange 215 cm og er malet i olie på lærred med enkelte felter af bladguld. Blikfanget i billedet er lyset, hvor fyrtårn og lysstråler danner et kors, som er placeret på klippegrund - her høfdesten.

Idéen med billedet er at skildre fiskersamfundets grundvilkår med at finde vej på havet – såvel som gennem livet. Men også bornholmerkunstmaleren Niels Østergaards altermaleri ”Den signede dag” fra den tidligere kirke passer godt ind i det nye kirkerum.

Efter en times gåtur på egen hånd i Thyborøn, kører toget retur til Lemvig, hvor turen ender klokken 17.10.

- Tag hele familien med og nyd den medbragte kaffe i toget og ikke mindst udsigten fra togvinduet, lyder det i invitationen.

Turen er arrangeret af Midtjyske Jernbaner i samarbejde med John Clausen og Martin Rønn, DN Lemvig samt Geopark Vestjylland.

Prisen er 75 kroner for voksne, børn under 12 år kan komme med for 40 kroner. Billetterne købes på Lemvig Station den 24. juli fra klokken 8. Der er højt plads til 90 passagerer i toget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce