Annonce
Lokalavisen Lemvig

Endnu en fond støtter Bio-Husets projekt

Afdelingsdirektør Georg Langer fra Sparekassen Danmark i Lemvig overrækker gavebeviset til fundraiser Lena Birch fra Bio-Huset Lemvig. Pressebillede
Sparekassen Vendsyssels Fond har doneret 100.000 kroner til Bio-Husets renoveringsprojekt, og nu er Lemvigs biograf tæt på at have 4 af de påkrævede 5,3 millioner kroner til det omfattende projekt.

Lemvig: Det går fortsat fint fremad med indsamlingen til Bio-Husets omfattende renoveringsprojekt, der vil sikre en topmoderne biografsal i den historiske biografbygning i Bredgade.

Endnu en fond har valgt at støtte Bio-Huset Lemvig. Det er Sparekassen Vendsyssels Fond, der donerer 100.000 kroner til renoveringsprojektet.

Formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen, er glad for den flotte donation.

Annonce

- Samtidig med den økonomiske støtte fra mange fonde glæder vi os over den store lokale opbakning til Bio-Huset, så vi er overbeviste om, at vi når i mål med økonomien i projektet, siger Heidi Clausen.

Projektet er budgetteret til 5,3 millioner kroner, og i øjeblikket står "indsamlingsnålen" og vipper omkring de fire millioner kroner.

Stiftet i 2017

Sparekassen Vendsyssels Fond blev stiftet i 2017 og havde i 2021 en kapital på 125 millioner kroner. I forbindelse med tilblivelsen af Sparekassen Danmark - som Sparekassen Vendsyssel har skiftet navn til - får fonden tilført yderligere kapital hvert år, og her i 2022 har fonden fået mere end fordoblet sin kapital.

De penge, som fonden donerer til velgørende og almennyttige formål, er afkastet af fondens kapital. Det vil med andre ord sige, at fondens mulighed for donationer stiger i takt med, at fondens kapital vokser.

- Fonden havde i første uddelingsrunde i år knap 2,3 millioner kroner til fordeling blandt 141 ansøgere, og af disse blev 49 ansøgninger helt eller delvist imødekommet, fortæller afdelingsdirektør Georg Langer fra Sparekassen Danmarks afdeling i Lemvig.

Bio-Husets projekt var således blandt de ansøgninger, der blev imødekommet.

- Det er fondens bestyrelse, der suverænt træffer beslutningen om donationerne, og det har vi lokalt ingen indflydelse på, understreger Georg Langer, der dog er glad for og stolt over, at der også er uddelt midler til lokale formål.

- Vi ser gerne endnu flere ansøgninger fra lokale foreninger og organisationer, siger afdelingsdirektøren.

Sparekassen Vendsyssels Fond, der i øvrigt skifter navn til Sparekassen Danmark Fonden Vendsyssel, har næste uddeling til efteråret.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce