Annonce
Lokalavisen Lemvig

Et rejsegilde startede nyt kor

Heine Juul Warming ved flyglet sørger for, at "Notes"-pigerne får styr på korsangen. Foto: A.P. Christensen
"Notes" debuterer med fællessang og forårskoncert i Lomborg Kirke den 9. april
Annonce

LOKALT: For et par måneder siden startede et nyt kor, der mødes hver tirsdag aften i valgmenighedskirken i Bøvlingbjerg eller på Lemvig Gymnasium. "Notes", som koret hedder, består af ni kvinder i 40 års-alderen, og korleder af Heine Juul Warming.

Og historien om opstarten af det nye kor begynder ved et rejsegilde på en svinestald på Lomborg-kanten - midt i fortæringen af de traditionelle røde pølser.

- Jeg faldt i snak med Heine, der også var til rejsegildet med sin familie, og jeg spurgte, om han havde lyst til at starte et kor, som skulle være hyggeligt, men også seriøst. Idéen var at samle nogle jævnaldrende piger, der virkelig får stor glæde ved at synge, fortæller Signe Sværke, der er et af de ni medlemmer af "Notes".

- Egentlig havde jeg besluttet at lægge korleder-opgaverne på hylden, men jeg lod mig overtale, siger Heine Juul Warming.

Han er uddannet musiklærer fra Nørre Nissum Seminarium og har boet 15 år på Lomborg-egnen. I mange år var han musiklærer på Struer Friskole, men arbejder nu på Holstebro Friskole. Desuden er han næstformand i Musiklærerforeningen og betegner sig selv som en meget passioneret musiklærer.

- Kirkerummet er dejligt at synge i, og derfor øver vi normalt i valgmenighedskirken i Bøvling. Vi er nogle piger, der tidligere har sunget i kor, men nu igen har fået tid til at dyrke denne interesse. Og vi gør os umage for at blive bedre, så ambitionerne fejler ikke noget. Det hjælper da også, at Heine sætter barren højt, så vi skal også hænge i. Men vi nyder korsangen, og man er jo næsten "høj", når man kommer hjem fra en øveaften, siger Signe Sværke.

Tema'et for korets sange her i foråret er "Stærke danske kvinder", og det ses på repertoiret, hvor det er navne som Anne Linnet, Lis Sørensen, Søs Fenger og Anne Dorthe Michelsen, der står bag de sange, som koret arbejder med.

- "Notes" har ni medlemmer, og sådan bliver det også fremover. Det passer fint til, at koret synger tre-stemmigt - med tre medlemmer på hver stemme, forklarer Heine Juul Warming.

Debutkoncerten finder sted den 9. april i Lomborg Kirke med start kl. 19.30. Det bliver en aften med fællessang, men "Notes" vil naturligvis også synge en buket af de sange, koret har øver sig på siden januar. Der er gratis adgang til koncerten.

- Koret fortsætter også i efteråret, hvor temaet naturligvis kommer til at handle om julens sange, siger korlederen.

"Notes" består af Signe Sværke, Lene Kudsk, Lene Henriksen, Stinne Schmidt, Anne Olsen, Pernille Kristensen, Louise Hviid, Camilla Ambrosen og Ina Wiborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce