Annonce
Lokalavisen Lemvig

Et skridt videre: gymnasieelev sælger nu sit tøj i Lemvig-butik

Erik Brøgger (tv) og Hjalte Skovmose Kjær er her i gang med at hænge Kånst Clothing på væggen hos Brøggers Mens Wear. Foto: Morten Stricker
Hjalte Skovmose Kjær etablerede i foråret en webshop, hvor han solgte sit eget tøj, Kånst Clothing. Nu er han gået et skridt videre og sælger sit tøj hos Brøggers Mens Wear i Lemvig.
Annonce

Lemvig: I foråret fik 19-årige Hjalte Skovmose Kjær fra Rom en god idé. Han gik og småkedede sig under coronakrisen, hvor HHX-eleven fra Lemvig Gymnasium hverken kunne gå fysisk i skole eller passe sine fritidsjob.

Det var anledningen til at afprøve en drøm: At åbne en webshop med eget tøjmærke. Dermed var Kånst Clothing en realitet.

Og den initiativrige gymnasieelev fik en forrygende start, hvor han i løbet af den første uges tid solgte 50-60 af de T-shirts og hættetrøjer, der udgjorde den første kollektion.

Foruden webshoppen har han hen over sommeren haft en fysisk pop up-butik i Lemvig - altså en midlertidig butik, der var indrettet i et butikslokale, der stod tomt. Det har han haft på to forskellige lokaliteter i Lemvigs centrum.

Nu er han så gået et skridt videre takket være en henvendelse fra Erik Brøgger fra Brøggers Mens Wear i Lemvig. Erik Brøgger vil gerne sælge Kånst Clothing fra sin fysiske butik i gågaden, og den idé var den unge iværksætter bestemt med på.

- Det er en anerkendelse af mit tøj, at det nu skal sælges hos Brøggers Mens Wear, og samtidig får jeg afprøvet, hvordan mit tøj sælger i en fysisk butik. Det har jeg også afprøvet i min pop up-butik, men nu sælges det permanent fra en fysisk butik, og det er jeg glad for, siger Hjalte Skovmose Kjær.


Det er en anerkendelse af mit tøj, at det nu skal sælges hos Brøggers Mens Wear.

Hjalte Skovmose Kjær, indehaver af Kånst Clothing


Han har fortsat sin webshop kørende.

Sortimentet er udvidet, så det foruden T-shirts og hættetrøjer også omfatter sweatshirts, langærmede T-shirts og kasketter.

- Jeg har netop fået 330 stykker tøj hjem. 120 af dem sælges hos Brøggers Mens Wear, mens de resterende er til min webshop og samtidig fungerer som lager for Brøggers Mens Wear, siger Hjalte Skovmose Kjær.

Annonce

Tøjet er kunst

Oprindeligt var det Hjalte Skovmose Kjær og en god ven, der arbejdede med planerne om i fællesskab at oprette en webshop. Og det var de to, der fandt på navnet Kånst Clothing. Kånst kan nærmest betegnes som en vestjysk udtale af "kunst".

- Vi vil gerne have en nordisk stil i vores tøj, så derfor er det oplagt med et "å" i navnet. Samtidig ser vi også vores tøj som kunst. Så derfor blev det til Kånst Clothing, siger Hjalte Skovmose Kjær.

De to venner blev enige om, at det var mest smart, hvis Hjalte Skovmose Kjær etablerede firmaet alene.

Hjalte Skovmose Kjær designer selv, hvordan tøjet skal se ud. Han køber tøjet af et belgisk firma, der får det produceret i Bangladesh.

- Her bliver tøjet produceret på en bæredygtig måde. Det produceres under konceptet Fairware, så vi er sikre på, at det sker på en ansvarlig og miljøbevidst måde, siger Hjalte Skovmose Kjær.

Påskriften på tøjet bliver trykt på et trykkeri i Holstebro.

Hos Brøggers Mens Wear - der omfatter de sammenhængende butikker Garage og Wagner - er Erik Brøgger glad for samarbejdet.

Annonce

Kan se et potentiale

- Vi kan se et potentiale i Kånst Clothing. Det er god kvalitet, og samtidig vil vi gerne støtte et lokalt tøjmærke, siger Erik Brøgger.

Han driver butikken sammen med sin hustru, Karen Skov Jensen, og hun er også begejstret for Kånst Clothing.

- Det er en god historie med en initiativrig lokal, ung mand, der producerer sig eget tøj. Hvornår har vi lige haft det på Lemvigegnen? Det skal vi selvfølgelig bakke op om, siger Karen Skov Jensen.

Hjalte Skovmose Kjær er begyndt på sit tredje og sidste år på HHX-uddannelsen på Lemvig Gymnasium, og han ved allerede, hvad han skal, når han til sommer næste år får sin studentereksamen.

Så bliver han ansat på deltid hos Brøggers Mens Wear, og samtidig skal han selvfølgelig fortsat passe sin webshop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce