Annonce
Lokalavisen Lemvig

Få historien om det nye naturcenter

Der er meget spændende at høre om på turen på Gjeller Odde. Foto: DN John Clausen
Det er muligheden på en smuk vandring på Gjeller Odde, hvor både Jørgen Nørby og Steffen Damsgaard fortæller om området og planerne.
Annonce

GJELLERODDE: Tirsdag den 6. august kl. 19 kan du komme med på en smuk vandring på ca. 3 km rundt på Gjeller Odde.

Biolog og tidligere formand for teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune, Jørgen Nørby vil på turen fortælle om stedets kulturhistorie, oddens plante- og dyreliv samt dens dannelse.

Lemvig Kommune, der ejer Gjeller Odde, har valgt at bruge fårene som naturplejere til at fjerne trævækster og hybenroser og til at nedgnave anden vegetation på Gjeller Odde. Gjeller Odde på ca. 180 ha. består af strandvolde, krumodder, strandenge og søer – skabt af materialevandring og landhævning. Vegetationen i området fortæller historien om, hvordan planterne over tid har omdannet landskabet fra hævet havbund til lynghede.

På Follup Odde - helt nede i strandkanten og undertiden dækket af vand - finder man planten kveller, som har specialiseret sig i at kunne trives i det saltholdige vandområde; den opsuger saltet og udskiller det igen. Kveller er en delikatesse til osten eller en hakkebøf. Få meter længere mod vest gror der hjelme, marehalm og stargræs. Disse planter standser sandfygningen og danner så meget læ, at revlingen med de karakteristiske små sorte bær kan slå rødder.

Steffen Damsgaard, formand for teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune vil sidst på turen fortælle om de tanker, man lige nu gør sig omkring et nyt naturcenter med udgangspunkt i den gamle FDF-lejrskole ved siden af Gjellergaard.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig til turen. Man møder blot op kl. 19 på P-pladsen ved Gjellergaard. Det koster for voksne 50 kr. at deltage, mens børn under 14 år og medlemmer af DN kommer gratis med.

Efter turen, der forventes at slutte af omkring kl. 21.00, er der mulighed for at købe kaffe og lækkert hjemmebag til 40 kr. pr. person på den hyggelige hjemstavnsgård Gjellergaard. Her vil Steffen Damsgaard også kunne besvare spørgsmål om naturcentret. Vi skal også synge nogle Thøger Larsen-sange her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce