Annonce
Lokalavisen Lemvig

Færre skal droppe golfen

Lemvig Golfklub sætter nu gang i et projekt, der skal rekruttere flere golfspillere. Arkivfoto
Lemvig Golfklub kom ud af 2019 med et godt overskud, men kigger på fremtiden hvor der er udfordring med at fastholde medlemmer
Annonce

Lemvig: Økonomisk var det et godt år for Lemvig Golfklub.

Det kunne formand Flemming Gade Nielsen glæde sig over ved golfklubbens generalforsamling i sidste uge. 232.630 kroner stod der med sorte tal på bundlinjen, da indtægter og udgifter var lagt sammen og trukket fra.

Flemming Gade Nielsen sagde blandt andet i sin beretning, at klubben igen i den forgangne sæson havde haft en god bane, som greenkeeperne havde fået meget ros for. Der var også blevet bygget et toilet ved hul 5, lige som havde lavet en nummerering af tee-stederne i stedet for at betegne dem som dame- og herre-tee.

Til gengæld har klubben også fokus på, at der både lokalt men også på landsplan bliver færre golfspillere. I snit mister landets golfklubber omkring ti procent af deres medlemmer hvert år i disse år.

- Der skal ske en helt ekstraordinær indsats for at fastholde medlemstallet. Det har nu været faldende siden 2011. For tre år siden lagde vi en strategi for medlemsudviklingen. Det ville være acceptabelt med en tilbagegang på 50 over tre år, men vi gik efter højst at miste 25. Det blev desværre mere end de 50, nok nærmere de 75 medlemmer, sagde Flemming Gade Nielsen.

Til gengæld var frafaldet af medlemmer mindre i 2019 end årene før, så det giver basis for optimisme. I Lemvig vil det svare til omkring 65 medlemmer, og de skal gerne erstattes med tilflyttere samt nogle tidligere medlemmer der har fået lysten igen. Men derudover skal der også findes omkring 50 nye medlemmer, med mindre man kan få færre til at melde sig ud.

Derfor vil golfklubben i de kommende tre år lave en ekstraordinær indsats for at få nye medlemmer ind og fastholde dem, der allerede er i klubben. Derfor er der sat 111.000 kroner af til hvervekampagner, markedsføring og golfsæt til begyndere.

- Vi sætter barren højt, og melder ud at faldet i medlemmer de næste tre år skal være meget begrænset, og at alt over 40 vil være utilfredsstillende. Det kræver en meget stor indsats af bestyrelsen og forretningsfører, der har givet hinanden håndslag på, at det kan lade sig gøre, sagde Flemming Gade Nielsen, der kunne glæde sig over, at 49 begyndere havde taget golfkørekortet i det forgangne år. Det var det højeste antal i flere år.

Han fortsætter efter en konstituering som formand i klubben. Inden generalforsamlingen havde Inger Schmidt og Karsten Bro meldt deres afgang fra bestyrelsen. Sidstnævnte efter 14 år på posten. Ind kom Martin Nygaard og Peder Andreasen, der blev valgt som kasserer. Desuden blev Arne Jakobsen næstformand og Ulla Thygesen sekretær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce