Annonce
Lokalavisen Lemvig

Før sidste afdeling blev Frederik dansk mester

MTB-rytteren Frederik Olsen har haft så meget fart på i løbet af efterårets enduro-serie, at han inden sidste afdeling kunne sikre sig det danske mesterskab i disciplinen. Privatfoto: Morten Olsen
En sejr og tre andenpladser var nok til at sikre talentfuld rytter mesterskab i sæson præget af aflysninger
Annonce

Lemvig: Det skulle have været en sæson, hvor MTB-rytteren Frederik Olsen skulle have prøvet kræfter med den internationale scene i downhill-disciplinen, hvor rytterne kører ned ad teknisk svære og kuperede ruter.

I stedet blev det en sæson, hvor den talentfulde mountainbikerytter i stedet måtte sadle om og lægge kræfter og energi i de danske løb. Men den danske downhill-cup blev først kortet ned til tre løb, inden den også blev aflyst. En ny downhill-cup blev dog stablet på benene, og den har Frederik Olsen også deltaget i.

Men med de mange aflysninger måtte Frederik Olsen se sig om efter et nyt alternativ, og her faldt valget på den såkaldte enduro-serie. Den udfordring klarede han med bravour og kunne allerede inden den sidste af i alt fem afdelinger kalde sig dansk mester i disciplinen.

I enduro-serien kører man et løb over en distance på op til 38 kilometer, som skal klares inden for en på forhånd fastsat tidsgrænse på omkring tre timer. Undervejs er der otte-ti forskellige prøver, hvor deltagerne skal gennem forskellige nedkørsler, hvor der bliver taget tid og den samlede tid for prøverne er afgørende.

Grundlaget for den samlede sejr i enduro-serien blev lagt i de første to weekender af august, hvor Frederik Olsen deltog i tre løb ved henholdsvis Himmelbjerget, i Vejle og ved Silkeborg. Her hentede han en sejr og to andenpladser, der har været grundlaget for at hente den samlede sejr i serien.

Sejren kom i løbet ved Silkeborg, der var det længste løb på i alt 38 kilometer, der bød på 700 højdemeter undervejs. Her vandt Frederik Olsen syv af de i alt ni prøver undervejs, og det var nok til at hente en sikker sejr i løbet.

Løbene ved Himmelbjerget og i Vejle var begge teknisk krævende, og det blev til andenpladser i begge afdelinger.

Det blev til endnu en andenplads, da enduro-serien blev genoptaget i slutningen af september. Her blev der kørt ved Slettestrand nord for Fjerritslev, og det blev et fysisk hårdt løb i et mudret terræn.

På trods af i alt tre styrt undervejs kunne han hente endnu en andenplads, og det viste sig efterfølgende at være nok til at hente den samlede sejr. Med 725 point sammenlagt og muligheden for at smide det dårligste resultat væk, kan han ikke længere indhentes i den samlede stilling.

Den sidste afdeling af enduro-serien bliver kørt ved Svendborg i den sidste weekend af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce