Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fjaltring Friskole deltog i årets græskarfestival

Fra højre var det Freja, Johs og Anna, der havde de tungeste græskar blandt eleverne på Fjaltring Friskole. Freja snuppede førstepladsen med sin græskar på 41,2 kilo. Pressebillede
Annonce

Fjaltring: Børnene fra Fjaltring Friskole fik i år en særlig invitation til at deltage i Fjaltrings traditionelle Græskarfestival, og nu er vinderne af årets græskarkonkurrence for børn i Fjaltring blevet fundet.

Med en vægt på 41,2 kilo løb Freja fra 3. klasse af med førstepræmien i børnekonkurrencen – dog skarpt forfulgt af Johs og Anna, begge 4. klasse, der stillede op med græskar på henholdsvis 38,9 og 35,4 kilo. Klapsalver og medaljer fulgte med, og saftevand og æblekage rammede græskarhøsten og en hyggelig efterårsdag ind for skolens børn.

Børnene fra friskolen fik i foråret hver udleveret et græskarfrø, en markeringspæl og et jordlod i haven ved byens borgerhus, og efter at frøet blev sået, har børnene kunnet følge planternes udvikling hen over sommeren.

Annonce

Mange besøg i haven

Det er blevet til mange besøg i haven, og blandt andet i natur/teknik og i SFO er der blevet puslet og nusset om hver enkelt plante. Spændingen har været stor i forhold til, om man overhovedet fik græskar på sin plante – og i så fald hvor mange og hvor store, de ville være.

Da finaledagen blev nået, viste det sig, at der var mange græskar, og at der var mange rigtig store græskar. Heldigvis havde Græskarudvalget, der stod bag invitationen til friskolens børn, sørget for at indkalde ekstra mandskab, der kunne hjælpe med vejningen af de store grøntsager, der jo i mange tilfælde vejede noget mere end deres ejermænd.

- Det var meget, meget fedt at være med i konkurrencen, og det var sjovt at se, hvordan græskarret først var lige så lille som en golfbold og så endte med at blive kæmpestort, fortæller Freja, der nu ser frem til, at hun og hendes skolekammerater kan få lov at skære græskarhoveder af de mange græskar fra konkurrencen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce