Annonce
Lokalavisen Lemvig

Flere dropper idrætten i Lemvig

Mens flere traditionelle sportsgrene, der dyrkes indendøre, har oplevet et fald i medlemstallene det seneste år, har golfen haft fremgang i 2020. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Fitness, fodbold og gymnastik har oplevet større fald i medlemstallet fra 2019-2020. Til gengæld har golf fået flere medlemmer

Lemvig: Det er gået ned ad bakke med medlemstallene i de store idrætsgrene i Lemvig Kommune i det forgangne år.

Det viser en gennemgang af medlemstallene af foreninger under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, som Lokalavisen har set på.

Hårdest er det gået ud over fitness, der fra 2019-2020 har mistet 199 medlemmer, hvilket svarer til 16 procent. Fra at have haft 1233 medlemmer i 2019 har foreningerne, der byder på fitness i Lemvig Kommune nu 1034 medlemmer i 2020, viser opgørelsen.

Annonce

Også fodbolden har mærket, at der er sket et fald i antallet af medlemmer. Her er der blevet 13 procent færre fodboldspillere efter et fald fra 1447 spillere i 2019 til 1255 spillere i 2020.

Heller ikke gymnastikken er gået ram forbi i nedgangen af medlemmer. Gymnasterne er gået fra at have været 1174 medlemmer i 2019 til 1065 medlemmer i 2020, hvilket svarer til et fald på 9,3 procent, viser opgørelsen.

Syv procent flere til golf

Tallene er baseret på, hvor mange medlemmer foreningerne har meldt ind til både DGI og DIF. Derfor kan der være medlemmer, der går igen flere gange, hvis en forening er med i begge organisationer eller man er medlem af flere klubber samtidig.

Mens der har været nedgang hos flere indendørs idrætsforeninger, har en udendørs idræt som golf oplevet en fremgang i antallet af medlemmer. Lemvig Golfklub er gået fra 710 til 761 medlemmer i perioden 2019-20, hvilket svarer til 7,2 procent.

Formanden for Lemvig Golfklub, Flemming Gade Nielsen, glæder sig over, at flere har fået smag for at svinge putteren, driveren og jernene.

- Jeg tror, en del af stigningen kommer af, at vi har fået flere medlemmer, der er kommet til fra andre idrætsgrene. Jeg havde en forventning om, at vores medlemstal ville stige efter den første coronanedlukning i foråret 2020, da vi er en sport, der foregår udendørs og samtidig er totalt ufarlig, da man ikke er i nærkontakt med nogen, siger Flemming Gade Nielsen.

Annonce

Mindre fald i håndbold

Inden coronavirusen ramte Danmark og resten af verden havde han dog ikke en tro på, at klubben ville få flere medlemmer.

- Havde det været i januar 2020, så havde jeg været overrasket over, at vi ville få flere medlemmer. Over de seneste syv-otte år har vi oplevet en lille tilbagegang hvert år. Men i maj og juni sidste år kunne jeg se, at flere meldte sig ind i klubben, siger formanden.

De nye medlemmer kommer hovedsageligt fra lokalområdet og ifølge Flemming Gade Nielsen kommer de også fra alle aldersgrupper.


Jeg havde en forventning om, at vores medlemstal ville stige efter den første coronanedlukning i foråret 2020, da vi er en sport, der foregår udendørs og samtidig er totalt ufarlig, da man ikke er i nærkontakt med nogen

Flemming Gade Nielsen, formand Lemvig Golfklub


Golfklubbens formand ser det nu som en udfordring at fastholde de medlemmer, klubben har fået og også gerne fortsætte med fremgangen i år.

- Vores opgave bliver nu at holde fast i de medlemmer, vi har fået i det seneste år og det vil vi gøre med en række sociale tilbud til spillerne, siger Flemming Gade Nielsen.

Mens det går godt for en udendørs idræt som golf er håndbolden en anden af de indenddørs idrætter, der har oplevet en tilbagegang. Den er dog ikke så stor som hos andre idrætsgrene. Faldet er på 5,8 procent fra 513 spillere i 2019 til 483 spillere i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce