Annonce
Lokalavisen Lemvig

Flytter tilbage til Lemvig og åbner ny butik i byen

Dorthe Berg Særkjær åbner sin butik i det lokale i Vestergade, hvor Ganefryd tidligere havde til huse. Foto: Allan Damgaard
Dorthe Berg Særkjær åbner 1. april butikken Smuk i Vestergade i Lemvig. Hun har lukket sin butik i Mejrup, og nu er hun sammen med sin mand flyttet tilbage til Lemvig for blandt andet at være tættere på familiens båd i Lemvig Havn.

Lemvig: Fredag 1. april åbner en ny butik i Vestergade i Lemvig.

Dorthe Berg Særkjær åbner brugskunst- og smykkebutikken Smuk, der ligger i det lokale, der senest har huset Ganefryd, der lukkede i sensommeren sidste år.

I begyndelsen af året lukkede hun sin butik La Gonzo i Mejrup. Hun havde blomster- og brugskunstbutikken i cirka 2½ år.

Annonce

- Især arbejdet med blomsterne blev for hårdt i længden - kroppen kunne ikke holde til det. Samtidig ville vi gerne flytte tilbage til Lemvig for at komme tæt på vores båd, der ligger i Lemvig Havn, og som vi gerne vil tilbringe nogle flere timer på, siger Dorthe B. Særkjær.

Hun er opvokset i Ramme, og hun blev i 1988 udlært hos Centrum Sko i Lemvig.

Har arbejdet på kontor

- Jeg har været væk fra butikslivet i en årrække, fordi arbejdstiderne ikke passede så godt ind i familielivet. Min mand (Jan Særkjær, red.) arbejder som nedbryder hos Kingo Karlsen i Silkeborg, og han er ofte hjemmefra i hverdagene, siger Dorthe B. Særkjær, der i perioden væk fra butikslivet blandt andet arbejdede på kontoret hos entreprenør Ib G. Jensen.

Når vi skriver, at Dorthe og Jan Særkjær er flyttet tilbage til Lemvig, så har de boet et par andre steder, siden de flyttede fra Lemvig. De har boet cirka 20 år i Bækmarksbro og en kortere periode i Mejrup.

- Vi flyttede egentlig til Mejrup for at komme tættere på motorvejen. Så ville Jan være tættere på sit arbejde, og det passede samtidig med, at vores søn Markus skulle begynde på HF i Holstebro, siger Dorthe B. Særkjær.

Annonce

Tættere på båden

Men så var det, at deres 40 fods motorbåd i Lemvig Havn tiltrak sig mere opmærksomhed.

- Vi fik ikke brugt båden så meget, som vi ønskede. Vi kørte ikke lige en smuttur fra Mejrup til Lemvig Havn. Vi vil f.eks. gerne være på båden og spise frokost. Vi behøver ikke nødvendigvis at sejle i den hver gang, siger Dorthe B. Særkjær.

Et gammelt kasseapparat fra Brugsen i Mejrup skal nok tiltrække sig opmærksomhed i Dorthe Berg Særkjær nye butik i Lemvig - det er dog ikke til salg. Foto: Allan Damgaard

Hun var ikke sikker på, at hun ville åbne en ny butik i forbindelse med, at hun og manden flyttede til Lemvig.

- Men så fortalte et hold venner, at en af deres bekendte havde et ledigt butikslokale i Lemvig. Det kiggede vi nærmere på, og så kom aftalen i stand, siger Dorthe B. Særkjær.

Sortimentet bliver noget anderledes end i La Gonzo i Mejrup - her var butikken i øvrigt opkaldt efter familiens hund Gonzo.

Annonce

Nye mærker

- Jeg får en del nye mærker i forhold til butikken i Mejrup, og samtidig har jeg ikke blomster længere, men lægger i stedet mere vægt på smykker. Der vil stadig være meget brugskunst, og så kommer der nok også nogle plejeprodukter. Det er derfor, jeg har valgt navnet Smuk til min butik med undertitlen "Indeni og udenpå", siger Dorthe B. Særkjær.

Hun betegner Lemvig som en meget hyggelig by.

- Der er mange af vores venner og bekendte, der beskriver Lemvig som en hyggelig by at færdes i. Her er masser af liv på havnen, og Lemvig er i dag en betydelig smukkere by, end jeg husker den fra min ungdom. Desuden er det en god handelsby, fordi der er så mange specialbutikker, siger Dorthe B. Særkjær.

Lemvig er i dag en betydelig smukkere by, end jeg husker den fra min ungdom.

Dorthe Berg Særkjær, indehaver af den nye butik Smuk i Lemvig

Der er allerede en del af hendes tidligere kunder, der har tilkendegivet, at de nok skal aflægge et besøg i den nye butik.

Annonce

Et børnehjørne

Hun kommer til at stå meget i butikken selv, men der er også afløsere klar i kulissen. Datteren Annika på 23 år - der har læst erhvervsøkonomi i Aarhus - har lovet at give en hjælpende hånd med, og Dorthe B. Særkjær har også nogle veninder at trække på.

I den nye butik bliver der et børnehjørne med blandt andet lidt legetøj, og der vil også være et "afslapningsområde" til mændene, hvor de kan nyde en kop kaffe - og på udvalgte dage også en lille forfriskning og et stykke chokolade - mens kvinderne kigger nærmere på varerne.

- Vi kommer til at åbne med et brag. Både fredag 1. og lørdag 2. april vil jeg f.eks. sælge de resterende varer fra min gamle butik til nedsatte priser, siger Dorthe B. Særkjær.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce