Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fondspenge til gymnastik og en pony

Deltagerne i uddelingsmødet var fra venstre: Tina Mortensen fra Lemvig Ponygård, Søren Bro fra Lemvigegnens Ungdomsforening, Signe Steensen, Johanna Lange og Leif Clausen fra Lemvig GF samt direktøren for Nordea i Lemvig, Lars Madsen. Foto: Allan Damgaard
Direktøren for Nordea i Lemvig, Lars Madsen, uddelte 40.000 kroner fra Nordeafonden til tre lokale initiativer, der støtter fællesskabet inden for gymnastik og ridning. Pengene gik til Lemvig Ponygård, Lemvig GF og LU.
Annonce

Lemvig: Direktøren for Nordea i Lemvig, Lars Madsen, var meget passende for årstiden i gavehumør, da han forleden havde samlet repræsentanter fra de tre foreninger, der senest har fået støtte fra Nordeafonden.

- Nordeafonden uddeler omkring 500 millioner kroner om året, og det er jo dejligt, at nogle af dem bliver uddelt lokalt, sagde Lars Madsen, der også i både oktober og november havde været den glade giver på Nordeafondens vegne.

Nordeafonden støtter projekter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Denne gang er det Lemvig Ponygård, Lemvig GF og Lemvig Ungdomsforening, der har fået positivt tilsagn på den indsendte ansøgning. Der er 20.000 kroner til ponygården, mens både LGF og LU har fået 10.000 kroner.

Tina Mortensen var mødt op på ponygårdens vegne. Hun ejer den gård i Nørlem, hvor foreningen Lemvig Ponygård hører hjemme. Her er der 14 ponyer og 58 medlemmer, der kan være op til 16 år. Det er 2½ år siden, at foreningen blev stiftet. I første omgang som en såkaldt 4H-gård, men det blev for dyrt at være en del af det koncept, så derfor blev det droppet igen.

- Vores medlemmer bliver jo ældre, så derfor har vi brug for en større pony. Det er det, pengene fra Nordeafonden skal bruges til, sagde Tina Mortensen og fremhævede Erling Lisby som den person i foreningen, der har arbejdet mest ihærdigt med dette projekt.

- Foruden at ride lærer vores medlemmer også alt omkring pasning af heste. Vores yngste medlem er blot to år, sagde Tina Mortensen.

Prisen for en større pony er 30.000 kroner. Medlemmerne har selv sparet 10.000 kroner sammen ved blandt andet salg af lodsedler, og med donationen fra Nordeafonden kan ponyen nu købes.

Annonce

Det sociale samvær

LGF var på det lille uddelingsmøde repræsenteret af forretningsfører Leif Clausen samt gymnastikinstruktørerne Johanna Lange og Signe Steensen. Det var de to sidstnævnte, der stod bag ansøgningen, der havde indbragt 10.000 kroner. De leder et gymnastikhold for 6.-9. klasse rytmepiger. Der er 50 gymnaster fra hele kommunen på holdet.

- Pengene skal blandt andet bruges på at styrke det sociale samvær på holdet. Det skal være trygt for alle at gå på holdet, så derfor spiller det sociale en stor rolle, sagde Johanna Lange.

I januar skal gymnasterne på en weekendtur til Bøvling Idrætsefterskole, hvor der ud over gymnastik er masser af hyggeligt samvær på programmet.

- Det er nyt, at vi har fået 6. klasse-eleverne med på dette hold, og de nyder at være sammen med pigerne fra de ældre klasser, og rent gymnastikmæssigt kan de sagtens være med, sagde Signe Steensen.

Pengene skal desuden bruges til at købe 50 bolde. Holdet mistede alle sine bolde ved branden i LGF-Huset i 2017.

Annonce

Gymnastikdragter

Søren Bro - der både er formand og kasserer i Lemvigegnens Ungdomsforening under DGI - kunne fortælle, at de 10.000 kroner til LU også skal bruges til gymnastik.

- Vi har søgt beløbet til indkøb af dragter til vores juniorhold, der tæller 74 gymnaster fra 6.-10. klasse. Det er utrolig dyrt at købe dragter - det er ikke unormalt, at det koster 850 kroner for en dragt, der består af flere dele. Vi vil helst ikke hæve kontingentet for at få råd til dragterne, så derfor søger vi alternativ finansiering, sagde Søren Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce