Annonce
Lokalavisen Lemvig

Forårstur i Sødalen

Annonce

Lemvig: Tirsdag den 12. og torsdag den 14. maj, klokken 19, kan du komme med på en skøn forårstur i den fredede Lemvig Sødal sammen med DN-formand Jens Johan Brogaard og biolog Per Godsk Petersen. Mødestedet er DDS-spejderhuset for enden af grusvejen, der som en sidevej til Søvejen/Sønderbjerg går langs kolonihaverne og det gamle vandværk og herfra går turen ind i dalen.

Du kan høre om det flotte landskabs opståen, udvikling og biologi samt om det nye genopretningsprojekt. I Lemvig Sødal kommer du hurtigt væk fra nutidens støj og larm. Du balancerer på smalle stier, hopper over bækken, er snart oppe, snart nede i den dybe snoede dal. Bakkerne er alt for stejle til, at man har kunnet dyrke dem; i stedet bruger man dem til græsning. Det fede ler i bakkerne er skredet ned i hylder, hvor kreaturerne så har trådt stier. Landskabet har karakter af ”overdrev”, det vil sige, at det er præget af græssende kreaturer.

De vilde blomster, der findes her og gør området unikt, vil forsvinde, hvis græsset frit fik lov til at vokse. Ud over græsset frister de små skud på træerne også kreaturerne. Derfor er det først og fremmest arter med torne som hvidtjørn og slåen, der klarer sig. Hvidtjørn kaldes ”skovens vugge”, fordi egetræer og andre løvtræer kan vokse op i tjørnekrattet i fred for kreaturerne. Træerne er mærket af vestenvinden. Hvor der er læ, gror de lige op, men i vindsiden bliver kronerne skåret skarpt til af den salte blæst.

Turen foregår i et kuperet område, og flere steder kan der være vådt, så tag endelig vandtætte sko på.

Medbring gerne kaffe, der kan nydes undervejs på turen. Efter et par timer vil du være meget klogere på dette fascinerende og helt unikke istidslandskab, der ligger som en juvel bag Lemvig Sø.

Da de nugældende ”coronaregler” forbyder forsamlinger på mere end 10 personer, er der tilmelding på tlf. 24808980 for begge datoer. Det bliver efter ”først til mølle” metoden.

Det koster 50 kr. for voksne at deltage imens børn under 14 år har gratis entre. DN-medlemmer gratis. Betalingen sker på dagen til turlederen, helst med Mobile-pay.

Turen forventes at slutte omkring kl. 21.30 og er ca. 4 km lang og ikke egnet for gangbesværede. Denne tur er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening i Lemvig Kommune i samarbejde med Geopark Vestjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce