Annonce
Lokalavisen Lemvig

Foredrag, lysceremoni og korsang til Knæk Cancer-arrangement

Fra venstre ses Hanne Lund Hansen, Anne Lund og Marlene Vium Nielsen, der har planlagt Knæk Cancer-aktiviteten til oktober. Foto: A.P. Christensen
Lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse står bag et stort arrangement i Knæk Cancer-ugen, og det foregår onsdag den 23. oktober
Annonce

LEMVIG: Uge 43 er den officielle Knæk Cancer-uge, hvor der over hele landet er arrangementer til støtte for dem, der er ramt af kræft, til minde om dem, vi savner og fordi vi alle ønsker en fremtid uden den alvorlige sygdom.

Også i Lemvig markeres kampagnen med et arrangement, som lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse står bag.

- I lokalforeningen har vi heldigvis rigtig mange frivillige. Jeg har nok 100 navne at trække på, når vi laver aktiviteter, og dertil kommer yderligere 150 frivillige, der tager en tørn ved landsindsamlingen. I bestyrelsen har vi desuden et ønske om at få flere frivillige med til at planlægge arrangementerne, og Knæk Cancer-arrangementet er således blevet til i et samarbejde med Marlene Vium Nielsen og Hanne Lund Hansen fra kredsen af frivillige, forklarer Anne Lund, der er formand for lokalafdelingen.

- Vi synes begge to, at det er en god sag at kæmpe for som frivillig. Vi møder mange nye mennesker, og vi kan tydeligt mærke, at der bliver sat stor pris på indsatsen. På den måde kan vi give noget til nogle, for ingen skal stå alene med sygdommen, siger Marlene og Hanne.

Arrangementet den 23. oktober starter med et foredrag sidste på eftermiddagen og fortsætter med en lysceremoni rundt om Lemvig Sø for at slutte med kor- og fællessang i Lemvig Kirke.

- Det er vigtigt for os at understrege, at man ikke behøver at deltage i alle tre aktiviteter. Man kan vælge frit, om man vil det hele - eller blot være med i en enkelt eller to af de planlagte ting, siger Marlene Vium Nielsen.

Koret Notes medvirker ved den sidste del af arrangementet i Lemvig Kirke. Privatfoto
Annonce

Global Hero Of Hope

Carsten Ege Møller indleder arrangementet ved at holde foredrag i Kirkehuset i Lemvig med start kl. 16.30.

- Da jeg blev diagnosticeret med lymfekræft, ændrede mit liv sig i et splitsekund. Fra at være en aktiv familiefar var jeg nu en kræftpatient, der gik igennem kemoterapi. Kræften forsvandt, men vendte tilbage et år senere. Jeg måtte igen igennem kemoterapi og fik desuden en knoglemarvs-transplantation, men desværre oplevede jeg alvorlige bivirkninger i mit neurale system, der betød, at jeg mistede førligheden og derfor skal bruge kørestol resten af mit liv, fortæller Carsten Ege Møller.

Han har i hele sit forløb valgt at være åben om sygdommen.

- Da jeg blev bedt om at være ambassadør for Stafet for Livet - Global Hero Of Hope - så jeg det både som en stor ære, men også en måde for mig til at give noget tilbage til andre, fortæller Carsten Ege Møller, der i sit foredrag vil fortælle mere om kampen mod kræften.

Der er tilmelding til dette foredrag senest mandag 21. oktober til Anne Lund.

Annonce

Kor- og fællessang i kirken efter lysceremoni

Efter foredraget i Kirkehuset kan man deltage i et optog rundt om Lemvig Sø - og det bliver naturligvis en lysceremoni, idet man for 25 kroner kan købe en lille lanterne med et fyrfadslys, så optoget både bliver smukt og stemningsfuldt.

- Vægterne fra Lemvig vil gå med i optoget, og vi ser frem til, at rigtig mange - både børn, forældre og seniorer - vil deltage i denne del af kampagnen. Ruten er jo cirka 1900 meter lang, og det er også muligt for gangbesværede at komme med rundt, oplyser Anne Lund.

Der er salg af lanterner fra P-pladsen ved REMA 1000 fra kl. 18 - og kl. 18.30 starter selve optoget.

- Efter turen rundt om søen afslutter vi dagen i Lemvig Kirke en times tid senere - med kor- og fællessang, siger Anne Lund.

Det er Notes-koret, der synger for og også synger egne sange, og sognepræst Kim Eriksen medvirker også ved denne del af arrangementet.

- Det giver god mening for os at deltage i dette arrangement. Vi vil synge et repertoire af stille og stemningsfyldte sange, der passer til lejligheden, siger korets leder Heini Warming.

Lige nu er der ti medlemmer af Notes - og man vil gerne have yderligere et par stykker med.

- Det er jo et kor for kvinder, og vi må sige, at der er rift om os. Vi har mange arrangementer i efteråret, men vi skal samtidig øve os på julerepertoiret, så vi har desværre måttet sige nej til nogle forespørgsler, siger korlederen.

Alle kan deltage i dette arrangement - og som tidligere nævnt enten i hele forløbet eller blot i dele af arrangementet.

- Lad os stå sammen om at knække cancer, er det overordende budskab i hele kampagnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce