Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fortællinger fra Vestfronten

Lektor Jørn Buch holder torsdag den 19. marts foredrag på Sea War Museum i Thyborøn - det handler om de dansksindede sønderjyders oplevelser under Første Verdenskrig. Arkivfoto
Annonce

Thyborøn: "Intet nyt fra Vestfronten" er titlen på en berømt bog om det meningsløse myrderi på Vestfronten i Flandern, Nordfrankrig og Verdun under Første Verdenskrig. Men også i Danmark havde den første verdenskrig store konsekvenser.

I 1914 var Sønderjylland en del af Tyskland, og det betød, at alle unge mænd kom til at udøve tysk krigstjeneste for en sag, der ikke var deres.

I 1936 blev foreningen DSK, Dansksindede sønderjyske Krigsdeltagere, oprettet, og det var en forening for de dansksindede, som var imod det nye nazistiske Tysklands forherligelse af krigen som redskab. Den forening og historien omkring kan man blive klogere på, når lektor Jørn Buch holder foredrag på Sea War Museum i Thyborøn 19. marts kl. 19.30. Her vil han fortælle om udviklingen af Første Verdenskrig med hovedvægten på de dansksindedes oplevelser på Vestfronten.

Foredraget er arrangeret af Maritimhistorisk Selskab i samarbejde med Sea War Museum og Folkeuniversitet Ulfborg-Vemb. Der er entre for alle, der ikke er medlemmer af Maritimhistorisk Selskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce