Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fortsat uvished hos frisører

Louise Kobberholm Kristensen (tv) og Sofie Kastberg Kristensen er indehavere af Hair'n Style i Lemvig. De må leve i uvished lidt endnu med hensyn til en dato for genåbningen. Arkivfoto: Allan Damgaard
Hos frisørsalonen Hair'n Style på Heldumvej i Lemvig tripper de for at få gang i saksene, men de må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, og det samme må kunderne.

Lemvig: - Vi blev ikke nævnt med et eneste ord på det seneste pressemøde om genåbningen, så vi må fortsat leve i uvished. Vi havde håbet, at vi havde fået lov til at åbne i lighed med butikkerne, siger Sofie Kastberg Kristensen.

Hun er - sammen med Louise Kobberholm Kristensen - indehaver af frisørsalonen Hair'n Style på Heldumvej i Lemvig.

De såkaldte liberale erhverv - som frisører hører under - må som bekendt ikke åbne endnu. Så dermed må både frisører og deres kunder væbne sig med tålmodighed lidt endnu, mens coronahåret vokser til mere eller mindre vilde frisurer.

Hair'N Style har været - og er stadig - totalt nedlukket under nedlukningen.

- I branchen er der en heftig debat om, hvorvidt det er forsvarligt for frisører at tage hjem til kunderne og klippe dem. Det mener vi ikke, at det er. Der vil være risiko for at bringe coronasmitte videre på den måde, siger Sofie K. Kristensen, der dog omvendt ikke vil klandre de frisører, der af en eller anden grund - hvis de f.eks. ikke kan få del i hjælpepakkerne - er tvunget til at klippe folk i hjemmet.


I branchen er der en heftig debat om, hvorvidt det er forsvarligt for frisører at tage hjem til kunderne og klippe dem.

Sofie Kastberg Kristensen, Hair'n Style


Hun har dog ikke kendskab til, at det er en debat, der florerer rent lokalt.

- Nej, det er mere på landsplan. Jeg har ikke kendskab til, at det skulle være et problem lokalt, siger Sofie K. Kristensen.

Annonce

Har sagt nej

Hun tilføjer, at de også har fået flere forespørgsler på at komme hjem til kunder og klippe dem dér. Men hver gang har de sagt nej.

- Vi sælger heller ingen produkter. Hvis vi gjorde, vil det blive modregnet i de hjælpepakker, vi kan få, siger Sofie K. Kristensen.

Med de to indehavere er der seks medarbejdere i salonen, og selv om de får lønkompensation, så rækker det ikke til hele lønudgiften.

- Det er klart, at det går ud over økonomien i øjeblikket, så vi håber selvfølgelig ikke, at nedlukningen skal vare ret meget længere, siger Sofie K. Kristensen.

Et enkelt lyspunkt i den nedslående nedlukning er, at Hair'n Style har kunnet bruge tiden på at renovere lidt på salonen - et projekt, der ville have krævet enkelt lukkedage under normale omstændigheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce