Annonce
Lokalavisen Lemvig

Frederik fortsætter de gode takter

Frederik T. Olsen har fuld fart på ned af de stejle bakker. Privatfoto
Downhill-rytteren fra Lemvig er på vej til at vinde hele to cups i denne sæson
Annonce

LOKALT: Frederik T. Olsen, downhill-rytter fra Lemvig, har kørt flere løb efter World Cup-afdelingen i Frankrig i sommer.

Den 17. og 18. august deltog han i fjerde afdeling af Downhill Cup'en, der blev kørt i Rude Skov ved Holte.

Det viste sig, at der var hård konkurrence til den vestjyske cykelrytter på en meget kompakt og vanskelig rute med mange forhindringer. Blandt modstanderne var Sebastian Vemmelund fra Hillerød, der normalt kører mange løb i Sverige, men som denne gang stillede op på hjemmebanen.

Frederik T. Olsen var 0,14 sekunder efter Sebastian i kvalifikationen, så der var lagt op til to tætte runs. Startrampen var glat som brun sæbe, og i første run kiksede Frederik starten og var tæt på at styrte, men det lykkedes for ham at komme i mål 0,67 sekunder efter Sebastian. I det andet run var Frederik blot 0,08 sekunder efter Sebastian, der således vandt samlet med 0,75 sekunders forspring. Nummer tre i denne afdeling blev Viktor Christensen fra København, der var 1,37 sekunder efter vinderen. Sebastian Vemmelund kører ikke den fulde serie i Downhill Cup'en, så Frederik endte som nummer 1 i cup-regi.

Den 14. og 15. september kørtes femte afdeling af cup'en i Ry - på en kuperet rute i et privat område, der tilhører Himmelbjergets Efterskole. Denne rute bliver kun brugt en gang om året til konkurrencen.

Både i kvalifikationen og i de to runs var Frederik T. Olsen sine konkurrenter overlegen og sikrede sig sejren med et forspring på hele 8,62 sekunder.

I den samlede stilling i Downhill Cup'en før sidste afdeling, der køres i Rold Skov den første weekend i oktober, fører Frederik T. Olsen med maksimumpoints 1.000 foran Bjarne Pedersen, der har 820 points.

Annonce

Også med i MTB Trail Cup

Frederik T. Olsen deltager også i den såkaldte MTB Trail Cup, der kan sammenlignes lidt med et rallyløb for biler. Her skal cykelrytterne køre fra den ene til den anden hastighedsprøve og får dermed også distance i benene. Strækningen er mellem 25 og 30 kilometer, og i løbet i slutningen af august i Randers var der ti indlagte hastighedsprøver - flere i en grusgrav med spændende forhindringer.

Jonas Lindberg, der er tilknyttet Team Danmark og det danske landshold, var hurtigste mand med en tid på 7,24 minutter for de ti prøver, mens Frederik T. Olsen blev nummer to - tre sekunder efter vinderen - og et sekund foran en tysker.

Frederik fører også denne cup foran Sebastian Jensen fra Aalborg før sidste afdeling, der køres ved Slettestrand den 27. og 28. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce