Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fylder 80 år: Hun har kæmpet en mangeårig kamp for spiseforstyrrede og deres pårørende

Erna Poulsen fra Nørre Nissum var i 2000 med til at oprette en landsforening for pårørende til personer med spiseforstyrrelse. Hun var formand fra 2000 til 2014. I dag er foreningen nedlagt. Arkivfoto: Jens Bach
Erna Poulsen fra Nørre Nissum fylder 80 år. Hun rådgiver stadig pårørende til spiseforstyrrede og er aktiv i ægteparrets traktormuseum.
Annonce

Nørre Nissum: Selv om Erna Poulsen fra Nørre Nissum fylder 80 år onsdag den 15. juli, så har hun ikke helt sluppet den kamp, som i årevis har været en stor passion for hende: Kampen for ordentlige behandlingstilbud til spiseforstyrrede og støtte til de pårørende.

- Jeg er stadig rådgiver for pårørende, men jeg rådgiver ikke længere om behandlingstilbud til spiseforstyrrede. Her kommer der hele tiden noget nyt, som jeg ikke længere kan være ajour med, siger Erna Poulsen.

Hun begyndte kampen, fordi datteren Kirsten Kallesøe blev ramt af spiseforstyrrelse som ung. Her var det svært at få et ordentligt behandlingstilbud. I dag er datteren rask. Kirsten Kallesøe bor i Assentoft ved Randers og arbejder selv med rådgivning til spiseforstyrrede og personer med andre psykiske problemer.

Erna Poulsen fortsatte kampen, selv om datteren slap fri af sygdommen. Erna Poulsen var i 2000 med til at oprette PS Landsforening - Pårørende til personer med Spiseforstyrrelse. Her var hun formand fra etableringen frem til 2014. Halvandet år senere blev foreningen opløst.

Erna Poulsen fortsatte i privat regi med grupper for pårørende, og det var først sidste år, at hun stoppede med disse grupper. Nu tilbyder hun rådgivning via telefonen.

Annonce

Det er stadig et problem

- Det er desværre stadig et stort problem at få ordentligt hjælp til personer med spiseforstyrrelse - og ikke mindst få hjælp i tide. Der er lagt et stort ansvar ud til de pårørende. Heldigvis er der nogle steder i landet undervisning til de pårørende, siger Erna Poulsen.


Der er lagt et stort ansvar ud til de pårørende. Heldigvis er der nogle steder i landet undervisning til de pårørende.

Erna Poulsen, Nørre Nissum


I dag bruger hun en del tid i ægteparrets traktormuseum, som Erna og Anders Poulsen har indrettet i en tidligere svinestald på deres gård på Nørbysvej. Her kan Anders Poulsen med stor entusiasme fortælle om de enkelte veterantraktorers spændende historie.

- Her har vi åbent hver onsdag eftermiddag eller efter aftale. Damerne bliver som regel hurtigere færdig med at se på traktorerne end mændene, og så tager jeg damerne med en tur  rundt i haven, siger Erna Poulsen, der også bruger en hel del tid på at passe haven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce