Annonce
Lokalavisen Lemvig

Gågade-jubilæum fejres med den gyldne saks

Lars Mathiesen, Lemvig Museum, med den gyldne saks, som nu skal i brug igen 50 år efter gågadens indvielse. Foto: Lars Kamstrup
Lemvig Handel og Lemvig Museum markerer 50-året for den første gågade
Annonce

På mandag den 10. august er det 50 år siden, den første gågade åbnede i Vestergade, og det bliver markeret af de handlende og Lemvig Museum.

Det var Lars Mathiesen fra Lemvig museum, der blev opmærksom på, at byens handelsstrøg i Vestergade havde dette jubilæum. Det fandt han ud af, da han i museets gemmer faldt over den gyldne saks, som borgmester Frandsen i 1970 brugte til at åbne gågaden.

Nu kommer saksen igen i anvendelse, da den nuværende borgmester Erik Flyvholm vil bruge den på mandag klokken 11.00, når festlighederne i anledning af jubilæet starter.

De handlende har naturligvis fundet tilbud frem, og der vil være udsmykninger i flere forretninger og flag på gaden. der vil også være kaffe og kage for de forhåbentligt mange besøgende.

Annonce

Udstilling på Torvet

I hjørnebutikken på Torvet/Ågade, hvor senest forretningen Holmsland har været, vil Lemvig Museum lave en udstilling med fotografier fra åbningen. Der vil være Gantriis-striber omhandlende Vestergade fra Livets Gang i Lidenlund. Der vil være hængt kopier af en reklameavis fra åbningen op, og Benny Vejlby vil lade en stribe fotos fra Vestergade køre på en skærm.

Endelig vil der være et par giner med tøj fra 1970'erne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce