Annonce
Lokalavisen Lemvig

Gamle lastbiler kiggede forbi Lemvig

Gordon Jakobsen fra Hadsund fortalte om sin svenske brandbil, der var en del af de i alt 17 veteranlastbiler, der fredag middag gjorde stop i Lemvig. Foto: Morten Stricker
Annonce

Lemvig: Der var dunkende motorer og flot vedligeholdte lastbiler på rad og række, da 17 veteranlastbiler fredag middag slog vejen forbi Lemvig.

De var på vej fra Fjerritslev i Nordjylland til Christiansfeld mellem Kolding og Haderslev, men tog et stop ved Lemvig Stadion på deres tur.

De ældste lastbiler i optoget var fra omkring 1960, mens de yngste var fra slutningen af 1980'erne.

Her var der i omkring 20 minutter mulighed for at studere de mange flotte lastbiler, hvor der både var en tidligere brandbil, en lastvogn fra DSB Gods og ældre gruslastbiler i optoget.

Det er Dansk Lastbil Nostalgi, der står for træffet og de mange lastbiler havde valgt at køre sammen fra Nordjylland til træffet i Sønderjylland. Her ville de undgå motorvejene, og derfor var turen planlagt, så de skulle køre langs den jyske vestkyst, før de ville krydse Jylland omkring Esbjerg.

Torben Jensen fra Hasselager ved Aarhus var med i sin International fra 1971. I sin tid blev der kun importeret i alt 52 International-lastbiler til Danmark og hans lastbil er der kun to af tilbage i Danmark. Bagpå havde han monteret en anhænger.

- Oven på den har vi en militærkasse, som vi har ombygget til campingvogn. Så kan vi bo i den en gang i mellem, når vi er til træf. Og jeg har tjekket, at det er lovligt, siger han.

17 veteranlastbiler gjorde stop i Lemvig på deres vej til traf i weekenden. Foto: Morten Stricker

Optoget kørte via Remmerstrand og Nørre Nissum ad Østerbjerg og Havnegade i Lemvig på vejen mod parkeringspladsen ved Lemvig Stadion.

Men turen ned og op ad Østerbjerg havde han taget flere gange tidligere, da han selv arbejdede som vognmand.

- Jeg kørte ofte med træstammer fra Havnen i Lemvig til Aarhus. Når vi skulle op ad Østerbjerg gik det meget langsomt. Vi kørte vel kun 10 kilometer i timen, husker Torben Jensen.

Ikke langt fra hans International havde Gordon Jakobsen fra Skelund ved Hadsund parkeret sin lastbil. Det var en Volvo N7 fra 1976, der tidligere har været i brug som brandbil i Örkelljunga i det sydlige Sverige. Og på trods af sine mere end 40 år på de svenske landeveje, havde den kun kørt omkring 30.000 kilometer, da Gordon Jakobsen overtog den for et par år siden.

- Jeg fandt den på et autoophug for et par år siden, og den står stort set som jeg købte den. Så den er meget velholdt, siger Gordon Jakobsen, der har i alt otte veteranlastbiler stående i sin garage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce